Інгредієнти:
Капкейки:
- 1 яйце
- 150 гр цукру
- 40 гр какао
- 150 гр борошна
- Щіпка солі
- 3 гр соди
- 5 гр розпушувача
- 80 мл рослинної олії
- 70 мл молока
- 3-4 ст.л. окропу
Карамель:
- 230 гр цукру
- 180 мл вершків 30-33%
- 100 гр вершкового масла
- 1 ч.л. солі
Крем:
- 580 гр вершкового сиру
- 270 мл вершків 30-33%
- 40 гр какао
- 110 гр цукрової пудри
Приготування:
Приготуємо капкейки 🧁.
- Для початку змішуємо всі сухі інгредієнти. У чашу відправляємо яйця 🥚, цукор, сіль 🧂 і збиваємо до посвітління.
- Далі додаємо молоко 🥛, рослинну олію 🧈 і перемішуємо. В один прийом всипаємо сухі інгредієнти і перемішуємо до повної однорідності.
- Далі відправляємо окріп. Формочки наповнюємо трохи менше половини, найлегше це робити за допомогою кондитерського мішка.
- Відправляємо в розігріту до 180° духовку приблизно на 20 хвилин 🕑.
- Готові капкейки охолоджуємо за кімнатної температури 🌬.
Тепер приготуємо карамель 🍭.
- Цукор відправляємо в сотейник і ставимо на плиту, чекаємо поки по краях почне розтоплюватися. Перемішуємо лопаткою, Цукор має стати карамельного відтінку.
- Потім по одному шматочку вмішуємо заморожене вершкове масло 🧈. Вливаємо гарячі вершки і швидко перемішуємо, будьте обережні, карамель буде сильно кипіти і може бризкати ☝️.
- Додаємо одну чайну ложку солі 🥄, перемішуємо і варимо приблизно 30-40 секунд 🕑.
- Далі пропускаємо через сито і охолоджуємо при кімнатній температурі 🌬.
- Прибираємо серединку з капкейка будь-яким зручним способом. Я це роблю за допомогою великої насадки для крему 😉.
Тепер готуємо крем 🍮.
- У чаші змішуємо всі інгредієнти збиваємо до щільної однорідної маси 🥣.
- У карамель додаємо смажений арахіс 🥜, перемішуємо і наповнюємо капкейки 🧁.
- Будь-якою великою насадкою для крему, робимо шапочки для капкейків. Відправляємо в холодильник ❄ на пару годин.
З даної кількості виходить 12 шт 🤗. Приємного апетиту 😉