Інгредієнти:

Капкейки:

  • 1 яйце
  • 150 гр цукру
  • 40 гр какао
  • 150 гр борошна
  • Щіпка солі
  • 3 гр соди
  • 5 гр розпушувача 
  • 80 мл рослинної олії
  • 70 мл молока
  • 3-4 ст.л. окропу

Карамель: 

  • 230 гр цукру
  • 180 мл вершків 30-33%
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. солі

Крем: 

  • 580 гр вершкового сиру
  • 270 мл вершків 30-33%
  • 40 гр какао
  • 110 гр цукрової пудри 

Приготування:

Приготуємо капкейки 🧁.

  1. Для початку змішуємо всі сухі інгредієнти. У чашу відправляємо яйця 🥚, цукор, сіль 🧂 і збиваємо до посвітління.
  2. Далі додаємо молоко 🥛, рослинну олію 🧈 і перемішуємо. В один прийом всипаємо сухі інгредієнти і перемішуємо до повної однорідності.
  3. Далі відправляємо окріп. Формочки наповнюємо трохи менше половини, найлегше це робити за допомогою кондитерського мішка.
  4. Відправляємо в розігріту до 180° духовку приблизно на 20 хвилин 🕑.
  5. Готові капкейки охолоджуємо за кімнатної температури 🌬.

Тепер приготуємо карамель 🍭.

  1. Цукор відправляємо в сотейник і ставимо на плиту, чекаємо поки по краях почне розтоплюватися. Перемішуємо лопаткою, Цукор має стати карамельного відтінку.
  2. Потім по одному шматочку вмішуємо заморожене вершкове масло 🧈. Вливаємо гарячі вершки і швидко перемішуємо, будьте обережні, карамель буде сильно кипіти і може бризкати ☝️.
  3. Додаємо одну чайну ложку солі 🥄, перемішуємо і варимо приблизно 30-40 секунд 🕑.
  4. Далі пропускаємо через сито і охолоджуємо при кімнатній температурі 🌬.
  5. Прибираємо серединку з капкейка будь-яким зручним способом. Я це роблю за допомогою великої насадки для крему 😉.

Тепер готуємо крем 🍮.

  1. У чаші змішуємо всі інгредієнти збиваємо до щільної однорідної маси 🥣.
  2. У карамель додаємо смажений арахіс 🥜, перемішуємо і наповнюємо капкейки 🧁.
  3. Будь-якою великою насадкою для крему, робимо шапочки для капкейків. Відправляємо в холодильник ❄ на пару годин.

З даної кількості виходить 12 шт 🤗. Приємного апетиту 😉