Сирники - класичний сирний десерт. Пишні й ароматні сирники люблять як діти, так і дорослі. Це ідеальний сніданок, оскільки не тільки поживний, а й корисний. Існує безліч рецептів сирників, на будь-який смак. Їх можна готувати на сковорідці, в духовці або на парі. А сам процес приготування простий, не забирає багато часу і не потребує особливих кулінарних навичок.

Секрети приготування:

Щоб сирники вийшли смачні, дотримуйтеся цих рекомендацій:

  • попередньо помийте яйця під проточною водою, щоб видалити всі шкідливі бактерії;
  • не переборщуйте з борошном, інакше тісто вийде тугим і жорстким, що негативно позначиться на готових сирниках;
  • борошно обов'язково просівайте, щоб воно наситилося киснем (тоді сирники будуть повітряні);
  • якщо сир занадто сухий, то розбавте його кефіром або сметаною;
  • при смаженні на пательні, почекайте, поки розігріється олія, і тільки тоді кладіть заготовки.

Інгредієнти для домашніх сирників

  • Сир - 250-300 гр;
  • Куряче яйце - 1 шт;
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 2-3 ст. ложки;
  • Цукровий пісок - 1 ч. ложка (можна трохи більше);
  • Харчова сіль - щіпка;
  • Нерафінована рослинна олія - 2 ст. ложки (для смаження).

Готуємо сирники

Як правильно готувати сирники - рецепт покроково:

  1. Сир бажано брати пожирніший, тоді сирники виходять смачнішими. Спочатку розм'якшіть його виделкою, щоб не було грудочок. Підсипте цукор, сіль і трохи ваніліну, ретельно перемішайте. Додайте підготовлене борошно, яйце і знову розмішайте. Тісто має вийти ніжним.

сирники рецепт

  1. Присипте стіл борошном. З тіста сформуйте ковбаску та розріжте її на рівні за розміром шматочки (приблизна товщина 2 см). Кожну порцію з двох боків обваляйте в борошні, трохи приплюсніть долонею, щоб вийшов кругляшок.

як приготувати сирники

  1. На сковорідку налийте олію, підігрійте її та викладайте сирники. Обсмажте коржі з кожного боку до рум'яного стану. Потім зменшіть температуру нагрівання до мінімуму, накрийте сковорідку кришкою і протягом кількох хвилин доведіть сирник до готовності.

сирники рецепт українською 

Приємного апетиту!

У класичні сирники з сиру часто підмішують родзинки, перемелені горішки, сухофрукти. Можна зробити їх із бананом, що додасть приємного аромату та смаку. Любителям поекспериментувати, радимо спробувати заховати в тісто шматочок шоколадки - виходить незвично. Не обов'язково використовувати пшеничне борошно. Хто не дуже любить солодке, можуть замість цукрового піску додати часник, натертий сир (твердих сортів) і рубану свіжу зелень. Подавати таку страву краще теплою зі сметаною, сиропом, варенням чи іншими улюбленими соусами.

La-torta.ua - все для готування в домашніх умовах

Усі базові компоненти (наприклад, ванільний цукор, сухофрукти, горіхи) для приготування сирників можна придбати, не виходячи з дому, у спеціалізованому інтернет-магазині.

Можливо вас зацікавить: рецепт крем-брюле, рецепт оладки на кефірі, рецепт домашній вишневий пиріг, рецепт Тортіно.