Приготування домашнього торта "Наполеон" - це мистецтво, яке, при дотриманні всіх рекомендацій, потішить вас і перевершить усі очікування. Ось кілька порад:

  • Переконайтеся, що всі інгредієнти і пристосування добре охолоджені, навіть якщо вони були в морозилці (олія, борошно, вода, яйця, терка, качалка тощо).

  • Тріть масло тільки на великій тертці, не використовуючи руки або блендер, інакше ви не отримаєте листкових коржів.

  • Зберіть тісто в кулю і трохи перемішайте його руками, щоб масло не розтануло. Тісто обов'язково має побувати в холодильнику щонайменше 2 години, а краще більше.

Тепер перейдемо до приготування торта:

Інгредієнти для тіста:

  • 220-230 мл води (крижана)

  • 1 яйце

  • 400 г вершкового масла

  • 2 ст.л. яблучного оцту (6%)

  • 0,5 ч.л. солі

  • 500 г борошна

Інгредієнти для крему:

  • 2 ст.л. борошна

  • 2 яйця

  • 2 ч.л. ванільного цукру

  • 140 г цукру

  • 400 мл молока

  • 160 г вершкового масла

Покроковий рецепт приготування:

  1. Процідіть холодне борошно із сіллю на обробну дошку. Дістаньте вершкове масло з морозилки і швидко натріть його на тертці. Я рекомендую робити це в рукавичках, щоб масло не ковзало. Періодично вмочуйте шматок масла в борошно, щоб уникнути залипання.
    торт наполеон рецепт українською

  2. Змішайте в мірному кухлі яйце, яблучний оцет і крижану воду до об'єму 250 мл. Поступово додавайте цю суміш в олійно-борошняну суміш, ретельно перемішуючи.
    наполєон рецепт

  3. Сформуйте з тіста брусок або кулю, загорніть його в кульок і покладіть у холодильник на щонайменше 2 години.
    наполеон рецепт класичний

  4. Доведіть молоко до кипіння в сотейнику або каструлі. В окремій мисці змішайте борошно, яйця, ванільний цукор і цукор, поступово додаючи трохи відведеного молока.

  5. Поступово влийте отриману суміш у кипляче молоко, постійно помішуючи. Варіть крем до появи бульбашок, але не доводьте його до кипіння. Накрийте крем плівкою і дайте охолонути.

  6. Збийте м'яке масло до білизни, поступово додаючи крем.
    наполеон торт рецепт класичний

  7. Вийміть тісто з холодильника, розділіть його на шматки і розкачайте завтовшки 3 мм. Наколіть тісто ножем або виделкою і випікайте за 200°C приблизно 7-8 хвилин.
    простий рецепт наполеона

  8. Зберіть торт із коржів, рівномірно покриваючи їх кремом. Посипте торт крихтою.

  9. Залиште торт на 6-8 годин у прохолодному місці, прикритий плівкою. Що довше він просочуватиметься, то смачніший.

  10. Перед подачею посипте торт цукровою пудрою і наріжте на порційні шматки.

 

Торт Наполеон найсмачніший рецепт із дитинства. Приємного апетиту!

Часті помилки приготування Наполеону

  1. Перегрівання олії: Якщо олію занадто сильно нагріто або не охолоджено перед теркою, вона може стати занадто м'якою, що призведе до неправильної текстури тіста.

  2. Недостатнє охолодження тіста: Якщо тісто для коржів не витримано в холодильнику досить довго, коржі можуть стати занадто м'якими і невдало випікатися.

  3. Погане викладення тіста: Якщо тісто не розкачане рівномірно або надто товсто, коржі можуть бути нерівномірно приготовані або навіть сирими в центрі.

  4. Перевантажений крем: Занадто багато крему між коржами може призвести до того, що торт стане нестійким і почне розвалюватися.

  5. Невдале запікання коржів: Якщо коржі пересушені в духовці або навпаки, залишаються сирими, це може зіпсувати кінцевий результат торта.

  6. Неправильне просочування: Якщо торт просочений недостатньо довго або занадто багато, це може вплинути на його текстуру і смак.

  7. Невиправдані терміни зберігання: "Наполеон" найкраще вживати протягом кількох днів після приготування. Зберігання протягом занадто довгого часу може призвести до втрати свіжості та смаку.

Приготування торта "Наполеон": важливо слідувати рецепту з особливою увагою до деталей. Цей торт - справжній витвір мистецтва кулінарії, що вимагає терпіння і любові до процесу. Не бійтеся експериментувати з начинкою і декором, щоб надати своєму творінню індивідуального шарму. Пам'ятайте, що головне - це не тільки смак, а й радість, яку ви приносите своїм близьким, подарувавши їм цей чудовий десерт.



Наш фірмовий рецепт "Одеський Наполеон"

як спекти торт наполеон 

Рецепт "Наполеона" прямо з Одеси. Рецепт дуже унікальний, має свої особливості, завдяки яким "Наполеон" виходить неймовірно смачним та неповторним. Автором рецепта є корінна одеситка, яка передавала цей рецепт з покоління в покоління, а тепер ми ділимося їм з вами.

Час приготування приблизно 3 години.

Кількість порцій – 10.

Необхідні інструменти: форма для випікання діаметром 24 см, міксер, тертка, сито, ніж, качалка, фольга та грати для бісквіта.

Інгредієнти для тіста:

  • 450 г борошно
  • 200 г вершкового масла (холодного)
  • 200 мл сметани
  • ½ ст.л. оциту
  • 150 мл води

Інгредієнти для крему:

  • 7 жовтків
  • 9 ст. борошна
  • 1,35 л теплої води
  • 1,5 банки згущеного молока
  • 4 ст. цукру
  • 450 г вершкового масла
  • цедра 4 лимонів
  • 1 ч.л. ванільної пасти
  • 0,25 ч.л. солі

Спосіб приготування

Крок 1

Борошно просіяти. Масло натерти на тертку. У великій мисці все перемішати та перетерти у дрібну крихту. Додати сметану, оцет, воду та замісити тісто. Готове тісто має вийти м'яким і не липнути до рук. Потім поділити тісто на 8 рівних частин, кожен шматочок загорнути в харчову плівку і залишити в холодильнику на 2 години.

Крок 2

Готуємо крем. У миску з жовтками додати сіль, потім борошно і добре перемішати. В окрему каструлю налити теплу воду, додати згущене молоко і цукор, перемішувати до тих пір, поки цукор не розчиниться. Від отриманої рідини відміряти 300 мл і влити у миску з жовтками, перемішати до однорідності. Важливо, щоб не було грудок. Рідину, що залишилася в каструлі з водою і згущеним молоком поставити на сильний вогонь і нагріти до 40°С. Потім повільно влити суміш із жовтками при цьому інтенсивно помішуючи. При приготуванні крему, його необхідно інтенсивно помішувати весь час. Крем повинен бути по консистенції, як густа сметана. Залишіть його остигати на 1 годину. Коли крем буде теплим, додайте в нього цедру лимона і ваніль, а також вершкове масло і добре перемішайте. Крем має вийти однорідним.

Крок 3

Розігрійте духовку до 180°С. Розкотіть круглі коржі завтовшки 2-3 мм. Діаметр коржа повинен дорівнювати вашій формі. Перекладіть корж на лист і наколіть його виделкою. Випікати корж необхідно 8-10 хвилин.

Крок 4

Дно рознімної форми накрийте фольгою. Починайте збирати торт, промазуючи кожен корж кремом. Залишіть торт просочитись на 6 годин, а потім поставте його в холодильник на 2-3 години.

Крок 5

Залишки коржів подрібніть. Дістаньте торт із форми та прикрасьте його з усіх боків.


Головна хитрість, це правильно зробити всі кроки приготування “Наполеона” і обов'язково використовувати для складання торта форму та фольгу.

У La-Torta ви завжди знайдете все необхідне для десертів! Бажаємо вам солодкого натхнення та чекаємо у гості.