Інгредієнти:

Листкове тісто: 

  • 300 гр борошна 

  • 60 гр м'якого вершкового масла 

  • 180 гр холодного вершкового масла 

  • дрібка солі 

  • 120 мл холодної води 

  •  0,5 ч.л. оцту 

Крем:

  • 500 мл молока 

  • 80 гр цукру 

  • 4 жовтки 

  • 45 гр кукурудзяного крохмалю 

  • Ванільний екстракт

  • 100 гр білого шоколаду

  • 60 гр вершкового масла 

Приготування:

Крок 1

Для початку зробимо листкове тісто. У чаші змішуємо борошно, сіль і м'яке вершкове масло. Перемішуємо міксером. Окремо воду змішуємо з оцтом, вливаємо борошняну масу і перемішуємо. Далі додаємо холодне вершкове масло і замішуємо тісто. 

Крок 2

З тіста робимо квадрат або прямокутник, кладемо в пакет і відправляємо в морозилку на 15-20 хвилин.

Крок 3

Дістаємо з морозилки, розгортаємо, складаємо в конверт і знову відправляємо в пакет і в морозилку на 15-20 хвилин. Повторюємо цей процес п'ять разів.

Крок 4

Готове тісто розкачуємо і переносимо на деко. Наколюємо виделкою і, щоб воно сильно не піднімалося, зверху я встановила ще решітку. Випікаємо в розігрітій до 200° духовці приблизно 40 хвилин.

Крок 5

Тепер приготуємо крем. Змішуємо молоко з ванільним екстрактом і підігріваємо на плиті. Окремо в чашу відправляємо жовтки, кукурудзяний крохмаль, цукор і добре перемішуємо вінчиком. 

Крок 6

Далі вливаємо гаряче молоко і все змішуємо. Переливаємо назад у сотейник або в каструлю з товстим дном, ставимо на плиту і варимо до загустіння. У процесі додаємо білий шоколад. Весь час помішуючи вінчиком, щоб крем не пригорів. 

Крок 7

Далі знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і перемішуємо до повної однорідності. Переливаємо в іншу чашу, накриваємо харчовою плівкою вконтакт і відправляємо в холодильник до повного охолодження. Ви можете зібрати окремі маленькі тістечка або торт. Я вирішила зробити тістечко. 

Крок 8

Листковий корж ділимо на маленькі рівні частини і починаємо збирати так, як показано на відео. Холодний крем ми пробиваємо ще раз міксером і, за допомогою кондитерського мішка, збираємо тістечко. Загалом у мене вийшло 10 штук. Прибираємо в холодильник на ніч, а далі прикрашаємо за бажанням. 

Смачного 😉