Для ескімо потрібні:

  • 📝 силіконова (лінк) або металева форма;
  •  дерев'яні палички (лінк).

Для брауні:

  • Чорний шоколад 150г (лінк)
  • Цукор 45г
  • Яйця 2шт
  • Борошно 35г
  • Сіль 2г
  • Розпушувач 1/2ч.л.;
  • Вершкове масло 82,5% 100г

Для сирного шару:

  • Вершковий крем-сир 200гр
  • Цукор 30г
  • Яйце 1шт
  • Чорна смородина 120г

Для глазурі:

  • Молочний шоколад 140г (лінк);
  • Масло-какао 35г (лінк);
  • Рослинна олія 35г
  • Фундук (або будь-які горіхи) 30г.

Покрове приготування:

  1. Для сирної начинки змішуємо вершковий крем-сир із цукром 😋, а потім додаємо яйце 🥚.
  2. Для брауні розтоплюємо у мікрохвильовці шоколад 🍫 та вершкове масло 🧈. Шоколад потрібно топити імпульсами по 10-15 секунд 🕑, щоб не перегріти! Після розтоплення даємо масі час охолонути 🌬. Можна обрати інший спосіб розтоплення шоколаду – парова баня 😉.
  3. Поки охолоджується шоколадна маса, збиваємо яйця з цукром. Збиваємо до білої пишної піни приблизно 5хв 🥣.
  4. До збитих яєць з цукром додаємо борошно, розпушувач, сіль 🧂 та перемішуємо декілька секунд до об'єднання мас.
  5. Тепер охолоджений шоколад 🍫 поєднуємо з яєчною масою та борошном. Масу перемішуємо обережно, щоб не втратити пишність. Час розподіляти масу по формам! Заливаємо масу, залишаючи приблизно 1,5-2 см до верху осередку.
  6. Додаємо чорну смородину 🫐. Ягідки потрібно притопити та розрівняти поверхню.
  7. Зверху додаємо сирний шар. Та обов'язково простукуємо форми. Відправляємо ескімо у духовку на 25хв при 190°С 🕑.
  8. У спечені ескімо вставляємо палички. Ставимо ескімо в морозильну камеру на 5хв 🕑, а поки вони охолоджуються робимо глазур. У мікрохвильовці розтоплюємо окремо спочатку молочний шоколад, а потім масло-какао 😉.
  9. Після розтоплення шоколаду та масла-какао поєднуємо їх разом та додаємо нарізаний фундук (або будь-яі горіхи за вашим смаком).
  10. Переходимо до глазурування! Найзручніше глазурувати заморожені ескімо, але якщо немає часу, то дочекайтеся поки вони добре охолонуть ☝️. Опускаємо в глазур охолоджені ескімо, щоб з усіх боків вони були вкриті масою. Краще глазурувати в два епати. Після першого глазурування ставимо ескімо в морозильну камеру ❄ на 5хв. Після дістаємо їх та ще раз занурюємо повністю в глазур. І знову відправляємо в морозильну камеру на 5хв 🕑.

Ескімо-брауні готові! Смачного! 😉