Мало хто не любить оладки, але не всі уміють готувати пишні оладки. Це найкращий сніданок – смачний, поживний та швидкий. Існує багато різних рецептів, що відрізняються способом приготування та набором інгредієнтів. Ми розберемося, як робити бездрожжеві оладки на кефірі. Вони виходять повітряні, з апетитною рум'яною скоринкою.

Секрети від професійних кухарів

Щоб кефірні оладки вийшли пишними, зверніть увагу на кілька рекомендацій:

тісто робіть густішим і після замісу дайте йому постояти деякий час для насичення киснем;

  • кефір беріть кислий (бажано постояв 3 дні);
  • яйця мають бути кімнатної температури;
  • не додавайте в тісто багато цукрового піску, інакше низ підгорятиме, а серединка не пропечеться;
  • при замішуванні тіста руху мають бути в одному напрямку, тоді воно виходить більш гладким;
  • не додавайте надто багато додаткових інгредієнтів, інакше тісто не підніметься;
  • смажте на сковороді з товстим дном;
  • на одну порцію оладок достатньо столової ложки
  • попередньо просійте муку|борошно| і вводьте її в загальну масу порційно.

Соду вносіть останньою, коли тісто вже зроблено. Якщо потім ще щось підмішувати і зайвий раз перемішувати тісто, то бульбашки, що утворюються, підуть і оладки будуть без дірочок, з гумовим м'якушем. А щоб оладки були без різкого запаху содового, не кладіть її занадто багато. Порошок повинен бути комковатым. Висипайте його рівномірно, а не в одне місце.

оладки на кефірі рецепт

Будьте готові до того, що борошна може знадобитися більше чи менше зазначеної кількості. Замість рафінованої олії можна взяти оливкову або виноградну. Деякі воліють пекти оладки зовсім без яєць, але вони виходять не менш пишними.

Інгредієнти для оладок на кефірі

На 4 порції знадобляться такі продукти:

  • борошно вищого ґатунку – 300 гр.;
  • жирний кефір – 260-270 мл;
  • курячі яйця – 1-2 шт.;
  • цукровий пісок – 2,5 ст. ложки;
  • харчова сіль – на кінчику ножа;
  • сода - ½ ч. ложки;
  • рослинна олія.

Готуємо оладки

Класичні оладки на кефірі - рецепт покроково:

  1. До приготування оладок заздалегідь вийміть з холодильника кефір і яйця, підготуйте інші інгредієнти.

пишні оладки на кефірі

  1. Перемішайте яйця з|із| цукровим піском і сіллю|соль|, до повного розчинення сухих інгредієнтів.
  2. У мікрохвильовій печі трохи нагрійте кефір, щоб з'явилася сироватка. Влийте його в яєчну суміш.

оладки на кефірі пухкі

  1. Починайте поступово вводити борошно, що просіює, і вимішувати в одному напрямку. Тісто має вийти густе.

простий рецепт оладок на кефірі

  1. Тепер додайте|добавляйте| соду і швидко змішайте її з|із| тестом. Якщо вводити добавки (родзинки, цукати та інше), то зробіть це на даному етапі.
  2. Дайте тесту настоятися близько 15 хвилин, поки не з'являться бульбашки на поверхні.
  3. Налийте на сковороду масло, зачекайте, поки воно нагріється і викладайте столовою ложкою оладки. Смажте їх до рум'яності та виникнення дірочок, потім перевертайте на інший бік. Олію підливайте при необхідності.

пишні оладки на дріжджах і кефірі

  1. Готові оладки викладайте на паперові серветки, щоб усунути зайву маслянистість. Подавати ароматні та пишні оладки можна зі сметаною, згущеним молоком, варенням, медом та іншими топінгами на ваш смак.
  2. Додатково рекомендується нарізати та викласти у кожну порцію банан, яблуко або будь-яку ягоду. Якщо вибираєте яблуко, зніміть шкірку з плода, натріть його на дрібній тертці та відіжміть зайвий сік.

Смачного!

La-torta.ua - все для приготування в домашніх умовах

Все необхідне для своїх кулінарних експериментів ви можете придбати, не виходячи із дому. Завітайте до спеціалізованого онлайн-магазину La-torta.ua та ознайомтеся з пропонованим асортиментом продукції.