Для ескімо потрібні:
- 📝 силіконова або металева форма
- дерев'яні палички
Для брауні:
- Чорний шоколад 150г
- Цукор 45г
- Яйця 2шт
- Борошно 35г
- Сіль 2г
- Розпушувач 1/2ч.л.;
- Вершкове масло 82,5% 100г
Для сирного шару:
- Вершковий крем-сир 200гр
- Цукор 30г
- Яйце 1шт
- Чорна смородина 120г
Для глазурі:
- Молочний шоколад 140г
- Масло-какао 35г
- Рослинна олія 35г
- Фундук (або будь-які горіхи) 30г.
Покрове приготування:
- Для сирної начинки змішуємо вершковий крем-сир із цукром 😋, а потім додаємо яйце 🥚.
- Для брауні розтоплюємо у мікрохвильовці шоколад 🍫 та вершкове масло 🧈. Шоколад потрібно топити імпульсами по 10-15 секунд 🕑, щоб не перегріти! Після розтоплення даємо масі час охолонути 🌬. Можна обрати інший спосіб розтоплення шоколаду – парова баня 😉.
- Поки охолоджується шоколадна маса, збиваємо яйця з цукром. Збиваємо до білої пишної піни приблизно 5хв 🥣.
- До збитих яєць з цукром додаємо борошно, розпушувач, сіль 🧂 та перемішуємо декілька секунд до об'єднання мас.
- Тепер охолоджений шоколад 🍫 поєднуємо з яєчною масою та борошном. Масу перемішуємо обережно, щоб не втратити пишність. Час розподіляти масу по формам! Заливаємо масу, залишаючи приблизно 1,5-2 см до верху осередку.
- Додаємо чорну смородину 🫐. Ягідки потрібно притопити та розрівняти поверхню.
- Зверху додаємо сирний шар. Та обов'язково простукуємо форми. Відправляємо ескімо у духовку на 25хв при 190°С 🕑.
- У спечені ескімо вставляємо палички. Ставимо ескімо в морозильну камеру на 5хв 🕑, а поки вони охолоджуються робимо глазур. У мікрохвильовці розтоплюємо окремо спочатку молочний шоколад, а потім масло-какао 😉.
- Після розтоплення шоколаду та масла-какао поєднуємо їх разом та додаємо нарізаний фундук (або будь-яі горіхи за вашим смаком).
- Переходимо до глазурування! Найзручніше глазурувати заморожені ескімо, але якщо немає часу, то дочекайтеся поки вони добре охолонуть ☝️. Опускаємо в глазур охолоджені ескімо, щоб з усіх боків вони були вкриті масою. Краще глазурувати в два епати. Після першого глазурування ставимо ескімо в морозильну камеру ❄ на 5хв. Після дістаємо їх та ще раз занурюємо повністю в глазур. І знову відправляємо в морозильну камеру на 5хв 🕑.
Ескімо-брауні готові! Смачного! 😉