Інгредієнти:

Бісквіт:

  • 2 яйця
  • 45 г сметани 20%
  • 150 г цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 0,5 ч.л. соди
  • 220 г борошна
  • 110 мл рослинної олії
  • 230 г моркви
  • 1 ч.л. кориці
  • 100 г волоських горіхів
  • Цедра 1/2 апельсина

Яблучна начинка:

  • 3 яблука
  • 60 г цукру
  • 40 г вершкового масла
  • 35 мл води

Крем:

  • 500 г вершкового сиру
  • 250 мл вершків 30-36%
  • 90-100 г цукрової пудри

простий морквяний торт

Приготування:

Крок 1: Приготування бісквіта

  1. Просійте борошно, розпушувач, соду та корицю в окрему миску. Добре перемішайте.
  2. В іншій ємності збийте яйця з цукром до світлої та пухкої маси.
  3. Додайте сметану та перемішайте рухами знизу вгору. Натерту моркву, рослинну олію та цедру апельсина додайте в суміш. Перемішайте.
  4. Поступово введіть сухі інгредієнти, продовжуючи акуратно перемішувати.
  5. Розділіть тісто на дві форми діаметром 16 см і випікайте при 180°C протягом 30-35 хвилин.

Крок 2: Яблучна начинка

  1. Розтопіть цукор на сковороді. Додайте вершкове масло та перемішайте до однорідності.
  2. Наріжте яблука кубиками і додайте їх у карамель. Влийте воду та тушкуйте на середньому вогні близько 5 хвилин.
  3. Охолодіть начинку та відправте в холодильник на 3-4 години.

Крок 3: Приготування крему

  1. Збийте вершковий сир, вершки та цукрову пудру до утворення щільної маси.

Крок 4: Збирання торта

  1. Кожен бісквіт розріжте на два, щоб вийшло чотири коржі.
  2. Збирайте торт, чергуючи: корж - крем - яблучна начинка. Повторіть тричі.
  3. Відправте торт у холодильник для стабілізації на 6 годин, а краще на ніч.

Смачного!