Інгредієнти:
Бісквіт:
- 2 яйця
- 45 г сметани 20%
- 150 г цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 0,5 ч.л. соди
- 220 г борошна
- 110 мл рослинної олії
- 230 г моркви
- 1 ч.л. кориці
- 100 г волоських горіхів
- Цедра 1/2 апельсина
Яблучна начинка:
- 3 яблука
- 60 г цукру
- 40 г вершкового масла
- 35 мл води
Крем:
Приготування:
Крок 1: Приготування бісквіта
- Просійте борошно, розпушувач, соду та корицю в окрему миску. Добре перемішайте.
- В іншій ємності збийте яйця з цукром до світлої та пухкої маси.
- Додайте сметану та перемішайте рухами знизу вгору. Натерту моркву, рослинну олію та цедру апельсина додайте в суміш. Перемішайте.
- Поступово введіть сухі інгредієнти, продовжуючи акуратно перемішувати.
- Розділіть тісто на дві форми діаметром 16 см і випікайте при 180°C протягом 30-35 хвилин.
Крок 2: Яблучна начинка
- Розтопіть цукор на сковороді. Додайте вершкове масло та перемішайте до однорідності.
- Наріжте яблука кубиками і додайте їх у карамель. Влийте воду та тушкуйте на середньому вогні близько 5 хвилин.
- Охолодіть начинку та відправте в холодильник на 3-4 години.
Крок 3: Приготування крему
- Збийте вершковий сир, вершки та цукрову пудру до утворення щільної маси.
Крок 4: Збирання торта
- Кожен бісквіт розріжте на два, щоб вийшло чотири коржі.
- Збирайте торт, чергуючи: корж - крем - яблучна начинка. Повторіть тричі.
- Відправте торт у холодильник для стабілізації на 6 годин, а краще на ніч.
Смачного!