Інгредієнти:
Конфі:
- 100 гр малинове пюре
- 25 гр цукру
- 4 гр желатину
- 20 мл води
Бісквіт:
- 1 яйце
- 30 гр борошна
- 25 гр цукру
- Щіпка солі
Малиновий мус:
- 13 гр желатин
- 60 мл води
- 140 гр цукру
- 270 мл малинове пюре
- Вершки 300 мл
- Вершковий сир 150 гр
Дзеркальна глазур:
- 150 гр білого шоколаду
- 150 гр глюкозного сиропу
- 150 гр цукру
- 75 мл води
- 100 гр згущеного молока
- 10 гр желатину + 50 мл води
Приготування:
Крок 1
Для початку приготуємо малинове конфі.
Желатин змішуємо з водою і прибираємо в сторону. У сотейник відправляємо малинове пюре, цукор і ставимо на плиту. Нагріваємо до повного розчинення цукру. Далі знімаємо з вогню, додаємо желатин і перемішуємо до повного розчинення. Переливаємо у форму (d-12 cm), яку підготували заздалегідь (дно форми затягнули харчовою плівкою і поставили на рівну поверхню (у мене дощечка)). Переливаємо конфі і відправляємо в морозилку.
Крок 2
Тепер приготуємо бісквіт. У чашу відправляємо яйце і дрібку солі, починаємо збивати. Потроху додаємо цукор і збиваємо до посвітління.
Крок 3
Наступним кроком просіваємо борошно і перемішуємо силіконовою лопаткою рухом знизу вгору. Готове тісто переливаємо у форму і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин (до сухої зубочистки). Далі даємо кілька хвилин охолонути, знімаємо фольгу, прибираємо кільце за допомогою ножа і охолоджуємо за кімнатної температури. Бісквіт я зменшила за формою 12 см.
Крок 4
Тепер приготуємо мус. Желатин змішуємо з водою і прибираємо в сторону набухати. Малинове пюре і цукор відправляємо в сотейник і нагріваємо до повного розчинення цукру. Далі знімаємо з вогню, додаємо набряклий желатин і перемішуємо вінчиком до повного розчинення. Масу охолоджуємо приблизно до 40 градусів, вводимо вершковий сир і все змішуємо.
Крок 5
Якщо утворилися грудочки, то пропускаємо всю масу через сито. Холодні вершки збиваємо до м'яких пік. Пару ст. ложок відправляємо до малинової маси та змішуємо. Далі все швидко об'єднуємо, желатин швидко починає діяти.
Крок 6
Заздалегідь підготовлену форму (16 см) (дно застелила харчовою плівкою, а потім фольгою для міцності) ставимо на дощечку і вливаємо 2/3 частини мусу, далі відправляємо малинове конфі, потім виливаємо залишок мусу за допомогою мішка і в самий останній момент "втоплюємо" бісквіт. Відправляємо в холодильник на ніч. Торт має застигнути в камінь.
Крок 7
Тепер приготуємо дзеркальну глазур. Желатин змішуємо з водою і прибираємо в сторону. У сотейник відправляємо цукор, воду і глюкозний сироп - доводимо все до кипіння. У високу склянку відправляємо білий шоколад, згущене молоко, набряклий желатин, гарячий сироп і залишаємо на 1-2 хвилини. Далі пробиваємо занурювальним блендером.
Я вирішила пофарбувати торт у два кольори, ви можете зробити і в один, все за вашим бажанням. Пару ст. л. глазурі я відлила в окрему чашу і забарвила персиковим + білим барвником, а більшу частину глазурі забарвила блакитним відтінком + білий, пробила занурювальним блендером, накрила все харчовою плівкою в контакт і відправляємо в холодильник на 8-12 годин, можна на ніч.
Крок 8
Наступного дня дістаємо торт, ставимо на високу склянку, прогріваємо форму за допомогою фена, прибираємо кільце і відправляємо тортик назад у морозилку на 40-60 хвилин. Глазур підігріваємо в мікрохвильовці та охолоджуємо до 35 градусів (це наша робоча температура).
Крок 9
Дістаємо торт із морозилки і покриваємо глазур'ю, тут включайте фантазію і творіть. Даємо трохи застигнути і прибираємо шпателем глазур в самому низу.
За допомогою ножа і шпателя перекладаємо торт на підкладку і оформляємо за бажанням. Готовий тортик відправляємо в холодильник на пару годин до повного розморожування і можна пригощати гостей.