Інгредієнти:

Тісто: 

  • 2 білки

  • 150 гр цукру 

  • 120 гр борошна 

  • 25 мл рослинної олії 

  • 25-35 мл води 

  • Щіпка солі 

Глазур:

Приготування:

Крок 1

У чашу відправляємо білок, дрібку солі та починаємо збивати. Як тільки з'явиться піна, то починаємо потроху вводити цукор. Збиваємо до твердих пік.

Крок 2

Далі просіюємо борошно, вливаємо рослинну олію і перемішуємо силіконовою лопаткою рухом знизу вгору. Тісто виходить густе, починаємо вливати воду і робимо таку консистенцію, як показано на відео. 

Тісто має бути рідким. 

Крок 3

На пергаменті малюємо шість кіл діаметром приблизно 7-8 см. На кожне печиво йде приблизно одна чайна ложка тіста. Розмазуємо акуратно, намагаємося не виходити за краї. 

Крок 4

Випікаємо в розігрітій до 180° духовці приблизно 3-4 хвилини (краї повинні злегка підрум'янитися). 

Крок 5

У цей час готуємо листочки з передбаченням, склянку, маленькі чашки або металеву форму для капкейків. Готове печиво залишаємо у ввімкненій духовці з відкритими дверцятами. 

Крок 6

Знімаємо за допомогою лопатки або шпателя по одному. Робимо все максимально швидко, печиво пластичне поки воно гаряче. У середину кладемо листочок із пророкуванням, згортаємо навпіл, формуємо за допомогою склянки і кладемо в чашку або форму для капкейків. Робимо все так, як показано на відео. 

Крок 7

Залишаємо остигати. На цьому можна закінчити, але я вирішила прикрасити глазур'ю. Для цього розтоплюємо білий шоколад, додаємо рослинну олію і жиророзчинний барвник. Усе добре перемішуємо. Занурюємо печиво, малюємо чорні смужки за допомогою чорного шоколаду і кондитерського мішка і отримуємо тематичний десерт.

Смачного 😉