Інгредієнти:
Тісто:
-
2 білки
-
150 гр цукру
-
120 гр борошна
-
25 мл рослинної олії
-
25-35 мл води
-
Щіпка солі
Глазур:
-
150 гр білого шоколаду
-
20 мл рослинної олії
Приготування:
Крок 1
У чашу відправляємо білок, дрібку солі та починаємо збивати. Як тільки з'явиться піна, то починаємо потроху вводити цукор. Збиваємо до твердих пік.
Крок 2
Далі просіюємо борошно, вливаємо рослинну олію і перемішуємо силіконовою лопаткою рухом знизу вгору. Тісто виходить густе, починаємо вливати воду і робимо таку консистенцію, як показано на відео.
Тісто має бути рідким.
Крок 3
На пергаменті малюємо шість кіл діаметром приблизно 7-8 см. На кожне печиво йде приблизно одна чайна ложка тіста. Розмазуємо акуратно, намагаємося не виходити за краї.
Крок 4
Випікаємо в розігрітій до 180° духовці приблизно 3-4 хвилини (краї повинні злегка підрум'янитися).
Крок 5
У цей час готуємо листочки з передбаченням, склянку, маленькі чашки або металеву форму для капкейків. Готове печиво залишаємо у ввімкненій духовці з відкритими дверцятами.
Крок 6
Знімаємо за допомогою лопатки або шпателя по одному. Робимо все максимально швидко, печиво пластичне поки воно гаряче. У середину кладемо листочок із пророкуванням, згортаємо навпіл, формуємо за допомогою склянки і кладемо в чашку або форму для капкейків. Робимо все так, як показано на відео.
Крок 7
Залишаємо остигати. На цьому можна закінчити, але я вирішила прикрасити глазур'ю. Для цього розтоплюємо білий шоколад, додаємо рослинну олію і жиророзчинний барвник. Усе добре перемішуємо. Занурюємо печиво, малюємо чорні смужки за допомогою чорного шоколаду і кондитерського мішка і отримуємо тематичний десерт.
Смачного 😉