Приготуємо популярний бенто-торт із чорною смородиною. Бенто-торт - це невеликий, зазвичай одношаровий торт, який подається в компактній коробці, що нагадує традиційну японську бенто-ланчбокс. Такі торти вирізняються оригінальною подачею і часто декоруються мінімалістично й акуратно, щоб підкреслити їхню естетичну привабливість. Бенто-торти стали популярними завдяки своєму зручному розміру та розмаїттю смакових варіантів, що ідеально підходять для індивідуальних порцій або маленьких свят.
Інгредієнти:
Бісквіт:
(з цієї кількості вийде 2 бісквіти)
- 2 яйця
- 50 гр цукру
- 60 гр борошна
- щіпка солі
- Барвник (за бажанням)
Просочення:
- 80 мл води
- 80 гр цукру
- 2 ч.л. сушеної лаванди (можна купити в будь-якому інтернет-магазині) можна взагалі не додавати.
Конфі:
- 130 гр чорної смородини
- 40 гр цукру
- 10 гр кукурудзяного крохмалю
- 2 ч.л. води
Крем:
Кількість на складання двох тортиків
- 180 гр вершкового сиру
- 90 мл вершків 30-33%
- 50 гр цукрової пудри
Крем для вирівнювання:
- 160 гр вершкового сиру
- 80 мл вершків 30-33%
- 40 гр цукрової пудри
Приготування:
Крок 1
До яєць додаємо сіль, цукор і збиваємо до посвітління. Далі додаємо пару крапель блакитного і рожевого барвника. Просіваємо борошно і перемішуємо силіконовою лопаткою рухом знизу-вгору.
Крок 2
Розливаємо тісто у дві форми (діаметр - 12 см) і випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 15-20 хвилин. Готові бісквіти охолоджуємо при кімнатній температурі та дістаємо за допомогою ножа.
Крок 3
Для просочення змішуємо всі інгредієнти і нагріваємо до повного розчинення цукру. Пропускаємо через сито (якщо додавали лаванду) і повністю охолоджуємо.
Крок 4
Тепер приготуємо конфі. У сотейник відправляємо чорну смородину і цукор, доводимо до кипіння. Окремо змішуємо крохмаль, воду і вводимо в сотейник. Проварюємо 1-2 хвилини. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і охолоджуємо в холодильнику.
Крок 5
Крем. Змішуємо всі інгредієнти та збиваємо до щільної однорідної маси. Кожен бісквіт розрізаємо на два коржі. Збираємо 2 тортики за схемою: корж-просочення-крем-конфі-корж-просочення-крем. Відправляємо в холодильник на 5-6 годин.
Крок 6
Фінішний крем. Збиваємо всі інгредієнти до щільної однорідної маси, ділимо навпіл, фарбуємо улюбленим кольором і вирівнюємо тортики.
Крок 7
Замість підкладки ми використовуємо звичайний пергамент 13х13 см. Готові тортики прибираємо в холодильник на 3-4 години, а потім, притримуючи за куточки пергаменту, перекладаємо в коробочку.
Вага готового тортика 380-400 гр.
Смачного 😉