Приготуємо популярний бенто-торт із чорною смородиною. Бенто-торт - це невеликий, зазвичай одношаровий торт, який подається в компактній коробці, що нагадує традиційну японську бенто-ланчбокс. Такі торти вирізняються оригінальною подачею і часто декоруються мінімалістично й акуратно, щоб підкреслити їхню естетичну привабливість. Бенто-торти стали популярними завдяки своєму зручному розміру та розмаїттю смакових варіантів, що ідеально підходять для індивідуальних порцій або маленьких свят.

Інгредієнти:

Бісквіт: 

(з цієї кількості вийде 2 бісквіти) 

  • 2 яйця 
  • 50 гр цукру 
  • 60 гр борошна 
  • щіпка солі 
  • Барвник (за бажанням)

Просочення:

  • 80 мл води 
  • 80 гр цукру
  • 2 ч.л. сушеної лаванди (можна купити в будь-якому інтернет-магазині) можна взагалі не додавати. 

Конфі:

  • 130 гр чорної смородини 
  • 40 гр цукру 
  • 10 гр кукурудзяного крохмалю 
  • 2 ч.л. води 

Крем:

Кількість на складання двох тортиків 

  • 180 гр вершкового сиру 
  • 90 мл вершків 30-33%
  • 50 гр цукрової пудри 

Крем для вирівнювання:

  • 160 гр вершкового сиру 
  • 80 мл вершків 30-33%
  • 40 гр цукрової пудри 

бенто торт українською

Приготування:

Крок 1

До яєць додаємо сіль, цукор і збиваємо до посвітління. Далі додаємо пару крапель блакитного і рожевого барвника. Просіваємо борошно і перемішуємо силіконовою лопаткою рухом знизу-вгору.

Крок 2

Розливаємо тісто у дві форми (діаметр - 12 см) і випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 15-20 хвилин. Готові бісквіти охолоджуємо при кімнатній температурі та дістаємо за допомогою ножа. 

Крок 3

Для просочення змішуємо всі інгредієнти і нагріваємо до повного розчинення цукру. Пропускаємо через сито (якщо додавали лаванду) і повністю охолоджуємо. 

Крок 4

Тепер приготуємо конфі. У сотейник відправляємо чорну смородину і цукор, доводимо до кипіння. Окремо змішуємо крохмаль, воду і вводимо в сотейник. Проварюємо 1-2 хвилини. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і охолоджуємо в холодильнику. 

Крок 5

Крем. Змішуємо всі інгредієнти та збиваємо до щільної однорідної маси. Кожен бісквіт розрізаємо на два коржі. Збираємо 2 тортики за схемою: корж-просочення-крем-конфі-корж-просочення-крем. Відправляємо в холодильник на 5-6 годин.

Крок 6

Фінішний крем. Збиваємо всі інгредієнти до щільної однорідної маси, ділимо навпіл, фарбуємо улюбленим кольором і вирівнюємо тортики. 

Крок 7

Замість підкладки ми використовуємо звичайний пергамент 13х13 см. Готові тортики прибираємо в холодильник на 3-4 години, а потім, притримуючи за куточки пергаменту, перекладаємо в коробочку.
Вага готового тортика 380-400 гр.

Смачного 😉