Медівник - це чарівний десерт із дитинства, що зачаровує унікальним смаком. Кожен любитель солодкого, ймовірно, вже оцінив цей торт. Для багатьох він є символом ностальгії за дитячими роками, нагадуючи про дні народження, де мама підносила цей вишуканий торт для урочистого моменту погашення свічок.

Інгредієнти:

Медові коржі:

  • 4 яйця

  • 350 г борошна

  • 180 г цукру

  • 120 г меду

  • 100 г розтопленого вершкового масла

  • 1 ч.л. соди

  • Щіпка солі

Крем:

  • 250 мл сметани 25%

  • 300 мл вершків 30-33%

  • 80 г цукрової пудри

Приготування:

Крок 1

Спочатку визначте вагу чаші, в якій будете замішувати тісто (так буде простіше поділити на фініші готове тісто навпіл). Але робити це не обов'язково, можна потім поділити «на око».

Крок 2

В чашу відправляємо яйця, сіль і починаємо збивати. Далі по трохи додаємо цукор і збиваємо до легкої піни. Наступним етапом додаємо мед, а потім розтоплене вершкове масло. Далі просіваємо борошно, додаємо соду і перемішуємо вінчиком до тих пір, поки не розіб'ємо всі грудочки.

Крок 3

Знову ставимо на ваги, віднімаємо початкову вагу чаші і ділимо на два. Вийде дві порції тіста по 500 г. Кожну порцію випікаємо окремо на деку в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 10-12 хвилин (до рум'яної верхівки).

Крок 4

З кожного бісквіту вирізаємо 2 коржі (всього вийде 4 коржі, інші обрізки можна подрібнити в крихту і прикрасити торт).

Крок 5

Тепер приготуємо крем. Для цього змішуємо всі інгредієнти і збиваємо до щільної однорідної маси.

Крок 6

Приступаємо до збирання торта. Це можна робити у формі, а можна без (крем виходить щільний, добре тримає форму). На підкладку відсаджуємо трохи крему - це потрібно для того, щоб тортик добре приклеївся і не «їздив» по підкладці/тарілці. Збираємо за схемою корж-крем-корж-крем-корж-крем-корж-крем.

Крок 7

Відправляємо в холодильник на півгодини. Знімаємо форму, якщо вона є, і оформляємо за бажанням. Вага готового торта - 1200 г.

медовик класичний рецепт

Поради та нюанси приготування Медівника

Приготування Медівника вимагає уваги до деталей і терпіння, але результат вартий усіх зусиль. Ось кілька порад і нюансів, які допоможуть вам створити ідеальний Медовик:

1. Якість меду

Використовуйте тільки натуральний мед високої якості. Він не тільки надасть коржам неповторний аромат і смак, але і забезпечить потрібну текстуру тіста. Квітковий мед або гречаний мед – відмінний вибір.

2. Розкатка коржів

Тісто повинно бути розкатане в дуже тонкі пласти. Це зробить коржі ніжними і легкими. Розділяйте тісто на рівні частини (зазвичай 8-10 частин). Розкатуйте кожен шматок на пергаментному папері, це полегшить перенесення тіста на деко і випічку.

3. Випічка коржів

Коржі випікаються швидко, тому стежте за ними, щоб не пересушити. Температура духовки повинна бути близько 180°C. Випікайте коржі до золотистого кольору, зазвичай це займає 5-7 хвилин. Відразу після випічки обрізайте краї коржів, надаючи їм однакову форму. Обрізки зберігайте для декору.

4. Просочування коржів

Для досягнення ідеальної текстури торта, коржі повинні добре просочитися кремом. Щедро наносіть крем на кожен корж. Після збирання торта оберніть його харчовою плівкою і залиште в холодильнику на кілька годин або на ніч. Це дозволить коржам увібрати крем і стати м'якими.

5. Вибір крему

Сметанний крем – класичний вибір для медового торту, але ви можете експериментувати з іншими видами крему. Для сметанного крему використовуйте жирну сметану (не менше 20%), щоб крем не був занадто рідким. Заварний крем або вершковий крем також чудово підійдуть. Можна додати ваніль, лимонну цедру або трохи лікеру для аромату.

6. Прикрашання торта

Прикраса Медівника – останній, але не менш важливий крок. Використовуйте крихти від обрізків коржів для посипки верху і боків торта. Можна додати подрібнені горіхи, шоколадну стружку або свіжі ягоди для додаткового смаку і прикраси.

7. Правильне зберігання

Медовик найкраще зберігати в холодильнику, щоб він залишався свіжим і смачним. Щільно накривайте торт харчовою плівкою, щоб він не вбирав сторонні запахи.

Дотримуючись цих порад і нюансів, ви зможете приготувати ідеальний медовий торт, який порадує вас і ваших близьких своїм неповторним смаком і ніжною текстурою. Насолоджуйтесь процесом приготування і результатом ваших зусиль!