Інгредієнти:
Крем:
-
700 мл молока
-
3 яйця
-
200 г цукру
-
70 г кукурудзяного крохмалю
-
9 г желатину + 45 мл холодної води
-
150 г м'якого вершкового масла
Заварне тісто:
-
4 яйця
-
10 г цукру
-
0,5 ч.л. солі
-
230 мл води
-
150 г муки
-
100 г вершкового масла
Приготування:
Крок 1: Желатин заздалегідь заливаємо холодною водою. У чаші змішуємо яйця, цукор і крохмаль, перемішуємо вінчиком. У сотейнику змішуємо молоко, яєчну масу і ставимо на вогонь. Уварюємо на середньому вогні до загустіння, весь час помішуючи вінчиком. Готовий крем пропускаємо через сито, накриваємо плівкою в контакт і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Крок 2: У сотейник додаємо воду, масло, сіль, цукор і ставимо на вогонь. Масло має повністю розтопитися і з'явитися пінка. Додаємо всю муку і ретельно перемішуємо до однорідності. Як тільки тісто почне збиратися в один ком і на дні сотейника утвориться наліт, знімаємо з вогню і перекладаємо в чашу для збивання. Даємо остигнути приблизно 15 хвилин.
Крок 3: Починаємо збивати тісто і по одному додаємо яйця, після кожного додавання добре збиваємо міксером. Нам потрібно спекти 2 коржі. Деко застилаємо пергаментом і ставимо форму 22 см. Виливаємо половину тіста і розмазуємо по формі. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин. Повторюємо для другого коржа. Даємо коржам остигнути при кімнатній температурі.
Крок 4: Знімаємо плівку з крему і починаємо збивати, поступово додаючи м'яке вершкове масло. Розтоплюємо желатин, вливаємо в крем і продовжуємо збивати до повної однорідності.
Крок 5: Збирати торт будемо в тому ж кільці (22 см), в якому випікали коржі. Бока ізолюємо ацетатною плівкою. Внизу викладаємо корж, потім заливаємо крем і зверху знову накриваємо коржем. Відправляємо в холодильник на ніч. Вранці знімаємо кільце, плівку і оформлюємо торт за бажанням.