Кількість
|
Вартість
|
||
|
Харчовий свинячий желатин у вигляді дрібних гранул блідо-жовтого кольору. Не має запаху і смаку. Підходить для приготування солодких і несолодких страв.
Це НЕ кошерний продукт.
Желатин - необхідний згущувач в кулінарії і кондирській справі. Він не має запаху або смаку, а також не впливає на колір готового виробу.
Гарнульований желатин має переваги над листовим в тому, що його вагу можна точніше виміряти.
Желатин харчовий - джерело великої кількості колагену, що робить споживання продуктів з желатином корисним для здоров'я. Крім вмісту колагену, харчовий желатиновий порошок є хорошим джерелом білка. Желатин містить близько 85-90% білка, що робить його корисним інгредієнтом для збільшення вмісту білка в харчових продуктах. Це особливо корисно для людей, які дотримуються дієти з високим вмістом білка або яким потрібно споживати більше білка за станом здоров’я.
Форма: гранули дрібні
Сила: 240 bloom
Білок: не менше 85%
Масова частка вологи: до 14%.
Умови зберігання: в герметичному контейнері при кімнатній температурі, уникаючи прямих сонячних променів і температурних коливань. При відносній вологості не вище 75%.
Термін зберігання: 2 роки.
Вага: 100г
Виробник: HENAN E-KING GELATIN, Китай
Спосіб застосування:
1 спосіб.
Для звичайного желе або зaливнoгo: необхідно 25-30г пopoшку жeлaтину нa 1л рідини. 30г – цe 2 cтoлoві ложки з невеликою “гіркою”.
Якщо хoлoдeць жирний (зі свинини), a в желе багато caхapу, то краще трохи збільшити дозування згущувача. Такі пропорції підходять для заливного з язику, риби, холодцю з курки або м'яса без кісток.
Якщо потрібно щільне желе, особливо для прикраси тортів і десертів, то кількість згущувача необхідно збільшити до 40-50г на літр.
2 способ.
Для того, щоб замочити порошковий желатин потрібно використовувати 6 гр. води на 1 гр. желатину силою вище 200 bloom, і 5 гр. води на 1 гр. желатину меншої сили.
Желатин починає танути при 41°С. Для того, щоб він повністю розійшовся, не треба кип'ятити його. Краще дати довше постояти в гарячій рідині без прямого нагріву. Залишити в воді для набухання (10 хвилин).
Покласти в гарячу (близько 60-70°С) рідину, невеликого обсягу - близько 30-50 мл (щоб він розчинився, і було простіше відстежити всі грудочки, перемішати, і при необхідності процідити). Трохи почекати, і гарненько розмішати вінчиком до повного розчинення желатину.
Можна акуратно - трохи підігріти, якщо желатину багато, і температура води сильно впала при його додаванні. Перелити в решту рідини кімнатної температури, гарненько розмішати.
Залежно від рецептури обраної страви охолодити або використовувати в теплому вигляді.