Кількість
|
Вартість
|
||
|
Какао терте – 100% чорний шоколад без будь-яких добавок, отриманий шляхом перемелювання (перетирання) какао-бобів. Використовуються західно-африканські какао-боби з республіки Кот-д'Івуар.
Виготовлений продукт з якісних какао бобів без застосування пальмових жирів, без домішок, цукру, ароматизаторів, консервантів, підсолоджувачів, не містить глютен. Без ГМО. Вміст в ньому какао масла від 48% до 55%.
Корисні властивості:
- зміцнює нервову систему
- покращує кровообіг мозку
- знижує артеріальний тиск
- відновлює фізичні і розумові сили
- знімає нервову напругу
- підвищує концентрацію уваги і працездатність
- є натуральним антидепресантом
- нормалізує рівень холестерину
Терте какао використовується в кулінарії при виробництві натурального шоколаду, в тому числі гарячого ароматного напою. Просто розтопіть плитку і додайте улюблені інгредієнти за смаком. Дуже смачно з медом або сиропом ріжкового дерева.
Також можна додавати в каші, випічку і салати, покривати кондитерські вироби, створювати шоколадні цукерки. Є вихідною сировиною для виробництва какао-масла і какао-порошку.
Какао застосовують для глазурування: сухофруктів, карамелі, зефіру, суфле, мармеладу, печива, вафельних тортів, рулетів.
Для тих, хто стежить за своїм здоров'ям терте какао - це ласощі, які можна їсти просто так, без добавок. Крім того, можна вживати людям, у яких цукровий діабет.
Рецепт гарячого шоколаду:
- 1 л молока;
- 60-80г тертого какао, попередньо подрібненого з плиток в порошок;
- 1 ст. л. фруктози або цукру (можна ароматизованою ваніллю);
- 15г какао олії нерафінованої.
Молоко нагріти практично до кипіння (але, щоб воно не закипіло), всипати всі інгредієнти, перемішати, довести рідину до кипіння, дати настоятися в теплому місці, щоб терте какао не було крупинками, а встигло як слід розійтися.
Какао масло можна і не класти, тому що в какао тертому воно і так міститься в невеликій кількості, але якщо все-таки додати какао масло, то напій стане ще більш ароматним і насиченим.
Склад: 100% какао терте з високоякісних какао-бобів. Без ГМО.
Вміст какао-масла: 48-55%
Енергетична цінність на 100 г: 559 ккал
Умови зберігання: зберігати в сухому прохолодному місці при температурі +14 + 22ºC і відносній вологості до 75%.
Вага: 200 грам
Виробник: Gerkens Cacao, Нідерланди