Кількість
|
Вартість
|
||
|
Манітол (mannitol) - високоякісна текстура, є похідною фруктози.
Манітол в харчовій промисловості використовується як підсолоджувач, а також як добавка, що перешкоджає утворенню грудок в молочних та інших продуктах. В молекулярній і традиційній кухні за допомогою манітолу готуються декори для десертів.
Зовнішній вигляд текстури - невеликі гранули, що нагадують дуже дрібний цукор. Її особливість полягає в тому, що завдяки використанню манітола можна отримати солодкий десерт, в якому зовсім немає цукру.
Манітол не має запаху, швидко розчиняється, відповідає всім міжнародним стандартам, тому не може завдати шкоди організму.
Вплив на здоров'я:
Манітол - абсолютно безпечна текстура. Більш того, вона дуже корисна, ніж звичайний цукор, який протипоказаний діабетикам. Десерти, де цукор замінений манітолом, не зашкодять фігурі, так як не містять зайвих калорій.
Вважається, що в великих кількостях шкідливий для зубів. Добова норма - не більше 20г.
Застосування:
Манітол використовується як стабілізатор і ущільнювач. Застосовується в якості заміни цукру, крохмалю та жиру в напоях, пластівцях для сніданку, желатині, заморожених десертах, пудингах.
Може бути використаний як в традиційних десертах, так і в: морквяному спагетті, сферах морозива, молекулярній ікрі, яка додається в коктейлі або для оздоблення.
Застосовується для приготування: тортів, тістечок, тірамісу, мафінів. Ця текстура-підсолоджувач також є незамінною під час створення декоративних елементів десертів. Її можна додавати в різні: соуси, суфле, креми.
Коли манітол повністю розчиняється в продукті, він викликає сильну охолоджуючу дію. Крім того, він має дуже низьку гігроскопічність - не забирає воду з повітря, поки рівень вологості не досягне 98%. Це робить манітол дуже корисним в якості покриття для твердих льодяників, сухофруктів і жувальних гумок.
Вага - 50 грам
Виробник - Іспанія