Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ксантанова камедь, ксантан (Е415) – харчова добавка, натуральний стабілізатор, емульгатор і загущувач.
Мелкодисперсна ксантанова камедь не має смаку і запаху, розмір часток – 200 mesh. Ідеальний розмір часток сприяє швидкому утворенню високов'язкого розчину в холодних і гарячих харчових системах і призводить до формування чудової текстури і смаку харчових продуктів.
Ксантан не втрачає своїх властивостей в дуже великому діапазоні температур (від -18°С до 120°С), кислотності (ph від 2 до 12), також стійкий до високих концентрацій солі і до активних натуральних ферментів, які містяться в спеціях і пряних травах.
Ксантова камедь широко використовується:
• для виготовлення мастики;
• для виготовлення джемів, желе, кремів, різноманітних начинок для випічки, соусів і майонезів, молочних продуктів (сирів, йогуртів, десертів);
• для утримання вологи в готовому продукті при виробництві фаршів, ковбасних виробів, м'ясних консервів;
• при виробництві морозива;
• в безглютеновій випічці, так як виконує деякі функції клейковини – загущує тісто і утримує бульбашки повітря, щоб хлібобулочні вироби були легшими і пористими.
• при Дієті Дюкана, починаючи з етапу "Атака" без обмежень.
Рекомендовані дозування:
• наповнювачі – 0,2-0,5%;
• напої – 0,05-0,2%;
• сметана, сир, плавлений сир, йогурт – 0,05-0,3%;
• майонез – 0,2-0,5%;
• сухі суміші, заправки, соуси – 0,1-0,2%;
• заморожені продукти, соуси, підливи – 0,1-0,3%;
• хлібобулочні вироби – 0,05-0,25%;
• сиропи – 0,2-0,4%.
Розмір частинок: 200 mesh
Вага: 50г
Виробник: Китай