Кількість
|
Вартість
|
||
|
Крохмаль картопляний - природний високополімер, сипучий порошок білого кольору (іноді з жовтуватим відтінком), який отримують з картопляних бульб.
Калорійність крохмалю картопляного становить 313 ккал на 100 грамів сипучої сировини.
Завдяки властивостям крохмалю утворювати колоїдний розчин різної в'язкості (виступати в ролі клейстеру), цей продукт харчування знайшов своє місце в області кулінарії. У теплій воді цей порошок набухає і збільшується в об'ємі.
Користь крохмалю картопляного:
Взагалі, крохмаль відносять до складних вуглеводів, який добре засвоюється організмом людини, присутній в овочах і фруктах, бобових і злакових, а також горіхах.
Картопляний крохмаль знижує вміст холестерину в сироватці крові і печінки, це вказує на його антисклеротичні властивості. Крохмаль виробляють з картоплі, який, в свою чергу, містить багато калію, таким чином, він входить і до складу картопляного крохмалю.
Є противиразковим засобом, так як має протизапальний та обволікуючий ефект. Картопляний крохмаль здатний активізувати синтез вітаміну B2 або рибофлавіну, який необхідний людині для правильного травлення, а також нормалізації обміну речовин.
Шкода крохмалю картопляного:
Шкідливим вважається рафінований крохмаль (отриманий в умовах промислового виробництва), який в процесі травлення підвищує інулін. Це може привести до атеросклерозу, патології очного яблука і різних порушень гормонального балансу здорового організму.
Шкода крохмалю картопляного може позначитися на людині при високому процентному вмісті цього порошку в продуктах, які піддаються тепловій обробці (розвиток онкологічних захворювань).
Застосування:
Використовують для приготування різноманітних соусів, підлив, мусів та киселів. Однак при тривалому зберіганні вони починають старіти - розшаровуються і стають каламутними.
Для випічки кондитерських виробів борошно можна частково, а іноді і повністю, замінити картопляним крохмалем. Це пов'язано з тим, що в тісті він має здатність робити їх більш розсипчастими, тим самим покращуючи структуру готових виробів.
Використовується в харчовій промисловості в якості емульгатора, згущувача, стабілізатора (при виробництві майонезів), наповнювача (при виробництві ковбас).
Вага - 200 грам
Виробник - Україна