Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кориця ціла (палички) - популярна класична солодка пряність, використовується в кулінарії для додання аромату і пікантного смаку кондитерським виробам і напоям.
За рахунок своєї химерної форми кориця в паличках може додаватися практично в будь-який кулінарний виріб, щоб підкреслити його смак і вишуканість.
В цілому вигляді паличка кориці - шалено корисна спеція, тривалий період зберігає в собі всі ефірні масла та корисні властивості.
Корисні властивості:
До складу входить велика кількість макро і мікроелементів (кальцій, калій, натрій, магній, залізо, селен, цинк, мідь), вітаміни, жири, білки, вуглеводи, мононасичені і полінасичені жирні кислоти, харчові волокна (сприяють профілактиці запорів і діареї).
Пряність допомагає при підвищеному холестерині. Покращує травлення, прискорює метаболізм. Ефірна олія кориці має антимікробну дію, перешкоджає росту грибків.
Не рекомендується пряність при індивідуальній непереносимості; при вагітності і годуючим мамам.
Застосування:
Палички кориці використовують для ароматизації напоїв, маринадів, глінтвейну; печива, булочок і солодких страв з сиру і фруктів. Додають в овочеві та фруктові салати, в страви з птиці, свинини і баранини.
Трубочки або палички кориці додають в цілому вигляді в запіканки, страви з рису, в вино і пунші з прянощами, в сиропи, в яких варять фрукти, а також в каву або гарячий шоколад.
Способи застосування:
В цілому вигляді корицю додають в рідкі страви. Закладають її за 7-10 хвилин до готовності гарячою страви і безпосередньо перед подачею на стіл - у фруктові салати, сирні маси.
Цілі коричні палички можна використовувати для приготування рагу, рису, гороху. Спочатку паличку кориці потрібно прожарити трохи в маслі до появи аромату. Перед подачею на стіл її можна вийняти.
Умови зберігання: зберігати корицю в темному сухому прохолодному місці в щільно закритій скляній тарі.
Вага: 15 грам
Виробник: «Ямуна», Україна