Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фруктоза кристалічна – натуральний цукор, що отримується з ягід, фруктів та меду. Має форму кристалів без кольору, із солодким смаком.
Корисні властивості:
Фруктоза наповнює організм енергією, не викликаючи різких стрибків рівня цукру в крові. Її засвоєння не вимагає вироблення інсуліну, тому вона може вживатися людьми, які страждають на цукровий діабет. Крім того, вона допомагає переносити високі навантаження та стреси, зміцнює імунітет. Фруктоза не має такого руйнівного ефекту на зубну емаль, як цукор.
Фруктоза застосовується як замінник цукру. Вона добре розчиняється у воді і тому високо цінується у кулінарії.
Фруктозу використовують при приготуванні різних напоїв, страв з молока, при консервуванні фруктів і овочів, а також для приготування випічки, різних десертів, морозива, фруктових салатів, джемів і варення. За допомогою фруктози можна ефективно знизити калорійність навіть найсмачніших солодощів.
Більше того, у фруктози є ще одна цінна властивість – вона посилює аромат фруктів і ягід, що особливо важливо в приготуванні соків, джемів, ягідних і фруктових салатів.
Вона дозволяє стравам довше не висихати, оскільки є гігроскопічною речовиною. Фруктоза солодша за глюкозу майже в 3 рази, а сахарози – в 1,5–2,1. Замість 3 ложок звичайного цукру можна використовувати 2 ложки фруктози. При цьому калорійність їжі, що споживається, знизиться. При випіканні із фруктозою рекомендується встановлювати меншу температуру.
Поживна цінність на 100г продукту:
вуглеводів 99,5г, з них цукрів 0,5г
Енергетична цінність (калорійність) на 100г продукту: 1590,84 кДж, 380 ккал
Умови зберігання: зберігати в сухих, чистих, добре вентильованих приміщеннях.
Строк придатності: 2 роки від дати виробництва
Вага: 200г
Виробник: Україна, Сто пудів