Кількість
|
Вартість
|
||
|
Боби тонка – насіння плодів тропічного дерева Діптерикса запашного (Dipteryx odorata), поширеного в лісах Південної Америки.
Збирають боби тонка тільки після повного дозрівання, саме тоді в ньому міститься максимальна кількість кумарину (речовини, яке є найбільш цінною складовою бобу, через його високий вміст додавати боби в десерти потрібно потроху).
Боби темні, майже чорного кольору, зморшкуваті, розмір від 2см до 3см. У кондитерській справі вони використовуються нарівні з ваніллю через схожий аромат. Крім ванілі можна вловити нотки гвоздики, кориці, мигдалю, мускатного горіха, чорносливу і запашних трав.
Застосування:
Боби часто варять з вершками або молоком (проварювати їх необхідно протягом 10 хвилин), а отриманий настій додають при приготуванні морозива, еклерів, шоколаду та сиру маскарпоне.
Бобами тонка приправляють макаронси, ганаші, кекси, додають в макаронні вироби, пироги, пудинги, креми, цукерки і печиво. Вважається, що пари зерен досить для ароматизації 1кг печива.
Також вони підходять і для солоних страв, таких як пюре з картоплі, соусів і супів. Їх нерідко додають в міцні спиртні напої, наприклад, в ром і в каву.
Боби тонка ідеально поєднуються з маком, кокосом, корицею і шафраном, надаючи десертам вишуканий солодкий смак і аромат пряних спецій.
Рекомендації:
1. Для екстракції аромату в різні страви 1 боб тонка використовується до 10 разів – після виварювання боб промивають, висушують і відкладають для повторного застосування.
2. Боби тонка слід використовувати таким же чином, як і мускатний горіх – натерти на дрібній тертці.
3. Ніколи не слід використовувати тонка більше зазначеної пропорції в рецепті.
Склад: боби тонка 100%. Без ГМО.
Умови зберігання: зберігати в сухому і прохолодному місці, в щільно закритому скляному посуді, який в добавок можна обернути харчовою плівкою (щоб боб тонка не вбирав аромати сусідніх продуктів).
Виробник: Шрі-Ланка
Ціна вказана за 2 штуки.