Кількість
|
Вартість
|
||
|
Желатин – стабілізатор, який використовується для приготування кондитерських виробів.
Желатин свинячий – загущувач кращої якості. Не впливає на смак, колір і запах готового продукту.
Маса листового желатину становить близько 5г. на лист. Листовий желатин більш зручний у використанні. Не розсипається і не вимагає зважування. На відміну від порошкового, його можна замочувати в будь-якій кількості холодної води. При цьому листовий желатин дуже швидко набухає, (протягом 2-3 хвилин) і розчиняється (1-5 сек).
Для желірування 1-го літра рідини необхідно від 8 (м'яка структура гелю) до 10 (міцна структура гелю) листів желатину.
Спосіб приготування:
Є два основні варіанти (рецепти) застосування желатину.
Рецепт I. Холодне приготування (крем - страви і збиті вершки)
1. Необхідна кількість листів желатину замочити в перебігу 3-5 хв у холодній воді до утворення м'якої консистенції, після чого віджати.
2. Віджатий желатин розігріти на водяній бані або в мікрохвильовій печі до рідкого стану.
3. Розтоплений желатин охолодити до температури 40-45°С. Змішати крем або збитий білок з желатиновим розчином, потім всі разом обережно викласти в форму.
4. Готову страву помістити в холодильник для його подальшого застигання.
Рецепт II. Гаряче приготування (желейні і студнеподібні страви)
1. Необхідна кількість листів желатину замочити в перебігу 3-5 хв у холодній воді до утворення м'якої консистенції, після чого віджати.
2. Додати їх в гарячу, але не киплячу рідину-основу і перемішати до повного розчинення.
3. Готову страву помістити в холодильник для його подальшого застигання.
4. Блюдо відокремити кінчиком ножа від краю форми, потім занурити форму з блюдом ненадовго в гарячу воду і перекинути.
Сила желатину – 240 блюм, 600 листів
Вага – 1кг
Виробник – Ewald-Gelatine GMBH (Німеччина)