Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Сорбат калію (харчова добавка Е202) – калієва сіль сорбінової кислоти, є природним консервантом і широко застосовується при консервуванні харчових продуктів.

 

Це гранули білого кольору без відчутного запаху (він насправді є), з кислуватим смаком.

 

Переваги консерванту:

1. Має ефективну антимікробну дію.

2. Добре розчиняється у воді, органічних розчинниках.

3. Переносить термообробку.

4. Швидко змішується з сумішшю продукту.

5. Не впливає на смак продукту.

6. Не є антибіотиком, тому вважається нешкідливим для людини.

7. Речовина призупиняє зростання цвілевих грибів і дріжджів і тим самим подовжує термін придатності продукту.

8. Довго зберігається (до 2 років).

 

Допустимі норми:

Добова доза споживання сорбата калію: 25мг / кг ваги людини.

Максимально допустима його кількість в сировині і готових продуктах становить: від 0,1 до 0,2%.

 

Харчова добавка Е202 широко використовується:

- для консервування фруктових і овочевих консервів, яєчних і кондитерських виробів (при виготовленні цукерок і шоколаду), м'ясних і рибних продуктів, плодово-ягідних соків і безалкогольних напоїв.

- для консервування ферментованих (квашених) овочів, тому що при цьому бажане молочнокисле бродіння майже не пригнічується.

- в невеликих кількостях він додається до маринадів, які містить оцет і пряних соусів, особливо східно-азіатської кухні, щоб оберегти їх від дріжджів і цвілевих грибів.

 

Застосування:

- масло, маргарини: 60-120г / 100кг продукту;

- майонез, гірчиця, кетчуп тощо: 100-200г / 100кг продукту;

- м'ясні копченості, копчені ковбаси: 200г / 100кг сировини;

- консервовані овочі: 100-200г / 100л розсолу;

- томатне пюре (12%): 50-150г / 100кг продукту;

- джеми, варення, повидло тощо: 70-200г / 100кг продукту;

- плодово-ягідне пюре: 50-60г / 100кг продукту;

- фруктові начинки для випічки: 150-200г / 100кг продукту;

- фруктові заготовки для йогуртів та інших молочних продуктів: 100-150г / 100кг продукту;

- яблучний сік напівфабрикат: 65г / 100кг продукту;

- виноградний сік-напівфабрикат: 65-80г / 100кг продукту;

- концентрати фруктових соків: 100-200г / 100кг продукту;

- безалкогольні напої: 40-60г / 100кг продукту;

- газовані безалкогольні напої: 30-40 г / 100кг продукту;

- настої трав, чай, кава: 40-60г / 100кг продукту;

- слабоалкогольні вина: 20-30г / 100кг продукту;

- безалкогольні вина: 50г / 100кг продукту;

- цукрові кондитерські вироби (цукерки, начинки для вафель, нуга, праліне, шоколад): 150-200г / 100кг продукту;

- борошняні кондитерські вироби (бездріжджові): 130-200г / 100кг продукту;

- масляний крем: 200г / 100кг продукту.

 

Склад: калієва сіль сорбінової кислоти.

 

Умови зберігання: зберігати в сухому прохолодному приміщенні в герметично закритій упаковці, берегти від світла.

 

Вага: 50г

Виробник: Китай

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Сорбат калію, 50гр

В наявності
Артикул: 17894
30 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки
Замовити швидко
Характеристики
додаткові розділи Інгредієнти кондитера, Все для молекулярної кухні, Консерванти
  • Самовивіз з магазину:
    • Харків, пр. Гагаріна, 26-А1
    • Одеса, вул. Катерининська, 81
    • Київ, вул. Антоновича, 157 (ст. Метро Либідська).
    • Львів, вул. Городоцька, 43
    • Миколаїв, пр-т Центральний, 171
    • Вінниця, пр-т Коцюбинського, 48
    • м. Дніпро, вул. Володимира Мономаха, 19
  • У відділенні Нової Пошти
  • У відділені Укрпошти

Більше інформації про доставку

  • Готівкою
  • Готівкою при отриманні (Відправка замовлень від 500 грн.)
  • На карту Приватбанку
Вгору