Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Пектин яблучний - одна з найпопулярніших природних харчових добавок. Являє собою сипучий порошок від кремового до світло-коричневого кольору, без стороннього запаху і смаку, який використовується в якості гелеутворюючого агента.

Яблучний пектин є абсолютно безпечною харчовою речовиною, яку виробляють з фруктів. Використовується як загусник, стабілізатор або желююча речовина для виробництва кондитерських виробів з високим вмістом цукру.

Так як для роботи йому потрібен цукор, то якщо його буде недостатньо, маса може не стабілізуватися. Також пектин слабшає з часом і важливо зберігати його в закритій банці.

Яблучний пектин має широку сферу застосування в харчовій галузі, а також використовується як дієтична добавка. Підходить для приготування цукерок - желейних і з різними фруктовими начинками, зефіру, мармеладу, пастили, кексів, печива, випічки хліба, йогуртів, а також джемів та конфітюрів.

 

Особливості роботи з пектином:

Пектин виготовляється з яблук або з цитрусів. Механіка використання та желюючі здатності у яблучного і цитрусового пектину не відрізняються, але є різниця в результаті (кольорі): цитрусовий пектин на виході дає більш прозорий розчин (це помітно, наприклад, при варінні варення шматочками або приготуванні компоте для начинки мусових тістечок, коли фруктова або ягідна маса не пробивається в пюре), яблучний темніший, і це варто враховувати, якщо вам важливо зберегти яскравий або світлий відтінок виробу.

Будь-який пектин потрібно вводити в заготовку при 50°С нагрітої маси, не забуваючи змішати його з частиною цукру, який йде в рецепті. Це потрібно, щоб пектин рівномірно розподілився, а не схопився грудками (в такому випадку він втратить частину своєї желюючої сили).

Необхідно враховувати, що гранули цукру набагато важчі, ніж у пектина, тому цукру повинно бути в два-три рази більше.

Після додавання суміші цукру і пектину, рідину обов'язково потрібно довести до кипіння, але кип'ятити не більше півхвилини, а потім зняти з плити і дати охолонути. Пектин почне діяти при закипанні суміші, а потім, остигаючи, повністю завершить свою роботу.

Якщо застосовуєте жовтий пектин, в самому кінці обов'язково додайте лимонну кислоту, розвівши її попередньо з водою у співвідношенні 1:1. Кислота фіксує жовтий пектин і змушує його «працювати».

 

Властивості:

  • високоетерифікований (ступінь етерифікації вище 50%; здатний желірувати при високій кислотності, при високому вмісті цукру або інших сухих речовин)
  • пектин швидкої садки (температура желірування: 75-85°С; ступінь етерифікації вище 70-76%; час желірування: 10-15 хвилин)

Яблучний пектин не можна повторно нагрівати і заморожувати - він більше не застигне!

 

Енергетична цінність (калорійність) 100г: 336ккал

Поживна (харчова) цінність 100г:

  • білків - 0 г 
  • жирів - 0 г 
  • вуглеводів - 89,6 г

Умови зберігання: в сухому прохолодному місці, в закритій упаковці при відносній вологості не більше 75%.

Вага: 50 грам

Виробник: ТМ "Andre Pectin", Китай

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Пектин яблучний, 50гр

В наявності
Артикул: 513852
60 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки
Замовити швидко
Характеристики
Веганський продукт Так
додаткові розділи Інгредієнти кондитера, Загущувач, Пектин
  • Самовивіз з магазину:
    • Харків, пр. Гагаріна, 26-А1
    • Одеса, вул. Катерининська, 81
    • Київ, вул. Антоновича, 157 (ст. Метро Либідська).
    • Львів, вул. Городоцька, 43
    • Миколаїв, пр-т Центральний, 171
    • Вінниця, пр-т Коцюбинського, 48
    • м. Дніпро, вул. Володимира Мономаха, 19
  • У відділенні Нової Пошти
  • У відділені Укрпошти

Більше інформації про доставку

  • Готівкою
  • Готівкою при отриманні (Відправка замовлень від 500 грн.)
  • На карту Приватбанку
Вгору