Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Пектин цитрусовий - одна з найпопулярніших харчових добавок. Це склеююча речовина рослинного походження, використовується як загущувач для деяких страв.

 

Являє собою натуральний порошок білувато сірого кольору. Прекрасно розчиняється у воді, має яскраво виражену желюючу властивість, здатний не тільки утворювати щільний гель, а й утримувати вологу. На смакові якості готової страви ніяк не впливає.

 

Виготовлений пектин цитрусовий з натуральних продуктів, які не містять шкідливих речовин і токсичних домішок. Завдяки цьому він повністю безпечний для людського здоров'я.

 

Користь пектину:

Використовується для стабілізації обміну речовин. Здатний знижувати вміст холестерину. Але найціннішою його властивістю можна сміливо назвати здатність очищати від шкідливих речовин (радіоактивні елементи, пестициди та іони токсичних металів) живі організми. Тому багато фахівців називають цю речовину санітаром організму.

 

Цитрусовий пектин застосовується при виробництві цукерок, желе, морозива, фруктових наповнювачів. Є прекрасним стабілізатором і загущувачем збитої структури в зефірі та пастилі. Желюючі властивості пектину стануть у нагоді під час приготування мармеладу, джемів або конфітюру. Також підходить для виготовлення майонезу, кетчупу, соковмісних напоїв.

 

Особливості роботи з пектином:

Пектин виготовляється з яблук або з цитрусів. Механіка використання та желюючі здатності у яблучного і цитрусового пектину не відрізняються, але є різниця в результаті (кольорі): цитрусовий пектин на виході дає більш прозорий розчин (це помітно, наприклад, при варінні варення шматочками або приготуванні компоте для начинки мусових тістечок, коли фруктова або ягідна маса не пробивається в пюре), яблучний темніший, і це варто враховувати, якщо вам важливо зберегти яскравий або світлий відтінок виробу.

 

Пектин потрібно вводити в заготовку при 50°С нагрітої маси, не забуваючи змішати його з частиною цукру, який йде в рецепті. Це потрібно, щоб пектин рівномірно розподілився, а не схопився грудками (в такому випадку він втратить частину своєї желюючої сили).

 

Необхідно враховувати, що гранули цукру набагато важчі, ніж у пектина, тому цукру повинно бути в два-три рази більше.

 

Після додавання суміші цукру і пектину, рідину обов'язково потрібно довести до кипіння, але кип'ятити не більше півхвилини, після зняти з плити і дати охолонути. Пектин почне діяти при закипанні суміші, а потім, остигаючи, повністю завершить свою роботу.

 

Якщо застосовуєте жовтий пектин, в самому кінці обов'язково додайте лимонну кислоту, розвівши її попередньо з водою у співвідношенні 1:1. Кислота фіксує жовтий пектин і змушує його «працювати».

 

Рекомендації:

Розчиняйте пектин у воді перед додаванням в основні фруктові суміші.

 

Цитрусовий пектин не термозворотний, його не можна повторно нагрівати і заморожувати - він більше не застигне!

 

Склад: пектин, стандартизований цукром - Е440, тартрати калію-натрію - Е337, триполіфосфат натрію - Е451, мальтодекстрин.

Желююча сила: 250-350

 

Умови зберігання: зберігати в сухому прохолодному місці при температурі не вище 25ºC.

 

Термін зберігання: 18 місяців

Вага: 50 грам

Країна-виробник: Чехія

Увага! При замовленні більше 10шт, продукція відпускається вагою 0,5кг в поліетиленовій упаковці.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Пектин цитрусовий, 50гр

В наявності
Артикул: 4408
60 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки
Замовити швидко
Характеристики
додаткові розділи Інгредієнти кондитера, Загущувач, Пектин
  • Самовивіз з магазину:
    • Харків, пр. Гагаріна, 26-А1
    • Одеса, вул. Катерининська, 81
    • Київ, вул. Антоновича, 157 (ст. Метро Либідська).
    • Львів, вул. Городоцька, 43
    • Миколаїв, пр-т Центральний, 171
    • Вінниця, пр-т Коцюбинського, 48
    • м. Дніпро, вул. Володимира Мономаха, 19
  • У відділенні Нової Пошти
  • У відділені Укрпошти

Більше інформації про доставку

  • Готівкою
  • Готівкою при отриманні (Відправка замовлень від 500 грн.)
  • На карту Приватбанку
Вгору