Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кокосовий цукор - натуральний нерафінований цукор, отриманий шляхом висушування соку кокосової пальми, який не піддавався ніякій технологічній обробці. Без глютену, без штучних барвників і консервантів.
Органічний кокосовий цукор менш солодкий, ніж білий, має приємний карамельний смак і аромат.
Кокосовий цукор - продукт, який виготовляють із соку кокосової пальми, представника сімейства пальмових, рід Кокос. Її сік стали використовувати для виробництва цукру, який вважається альтернативою білому. Принцип виробництва такого цукру полягає в тому, щоб для початку трохи розігріти сік на сонці, щоб випарувалася зайва волога, а потім охолодити в тіні, після чого продукт кристалізується.
Має багатий і корисний склад: поліфеноли, близько 16 амінокислот, вітамін С і такі мінерали, як фосфор, калій, кальцій, магній, натрій і залізо. На 80% він складається з сахарози, інші 20% складають глюкоза і фруктоза.
Нектар, з якого виробляють цей вид цукру, містить в собі глютамін (амінокислота, яка бере участь в синтезі білка), інулін (полісахарид, який виконує функції клітковини) і дуже корисна для організму речовина - інозитол (необхідний для підтримки здоров'я нервової системи і бере участь в обмінних процесах).
Глікемічний індекс кокосового цукру дорівнює 35 (немає різкого підвищення цукру в крові), вважається найнижчим показником серед подібних продуктів. Вживання кокосового цукру замість звичних підсолоджувачів допоможе контролювати вагу, а також рівень холестерину.
Протипоказання:
Основну шкоду, яку може завдати організму людини кокосовий цукор - передозування. Як і будь-який інший цукор його не варто вживати в надмірній кількості. Особливо це стосується людей, схильних до повноти, які страждають ожирінням або при індивідуальній непереносимості продукту.
Не рекомендується використовувати кокосовий цукор в якості підсолоджувача людям, що страждають на цукровий діабет. Звичайно, він не такий шкідливий, як білий, але все ж вуглеводне навантаження після нього занадто високе.
Застосування кокосового цукру:
Використовується у виробництві продуктів харчування, напоїв, кондитерських виробів. Є натуральним замінником синтетичного цукру. Добре поєднується з чаєм, кавою, какао; можна додати в випічку, десерти або підсолодити кашу. Цікаву нотку кокосовий цукор додасть в цукерки і морозиво.
Спосіб застосування:
Використовують цукор в пропорції 1:10, тобто корисніше покласти 10г кокосового цукру замість 1г рафінованого цукру.
Умови зберігання: продукт не вимагає зберігання в холодильнику. Слід зберігати в сухому і прохолодному місці, в герметичній упаковці, яка захищає продукт від потрапляння прямих сонячних променів, вологи і повітря.
Вага - 500 грам
Виробник - Індонезія