Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фундучне борошно – розмелені очищені горіхи фундука або ліщини. Використовується для виготовлення горіхових начинок, білково-горіхових і пісочно-горіхових напівфабрикатів, як добавка для всіх видів тіста, як прикраса та як самостійна страва.
Фундучне борошно дуже корисне, тому що навіть після переробки фундук не втрачає своїх властивостей. У ньому міститься понад 70% корисних жирів, амінокислот, білків, які легко засвоюються організмом. Завдяки цьому горіхи є поживним, але дієтичним продуктом.
З корисних речовин можна відзначити фосфор, магній, калій, цинк, які необхідні для зміцнення тканин і нормалізації обміну речовин, вітамін Е, вітаміни групи В, солі мінералів.
Борошно з фундука не містить глютену, ароматизаторів, ГМО.
Так як дане борошно є безглютеновим продуктом, то може з успіхом замінити пшеничне борошно в різноманітних стравах. Пропорції використання фундучного борошна в випічці дещо відрізняються від пропорцій звичайного борошна, слід брати до уваги, що борошно з горіхів в процесі приготування практично не збільшується в обсязі і тому в рецепті рекомендується використовувати трохи більше його кількості.
Застосування:
Найчастіше борошно з фундука використовується в кондитерській галузі для випічки макаронс, бісквітів, печива, кексів, для виготовлення десертів. З фундучним борошном нерідко готують крем – відмінну начинку для тарталеток і булочок.
На його основі можна готувати і інші страви – супи, гарніри, різні соуси. Особливо популярний цей продукт в середземноморській кухні. Завдяки фундучному борошну консистенція страв стає густішою.
Склад: 100% фундук. Без ГМО.
Енергетична цінність на 100 г: 651 ккал
Харчова цінність на 100 г:
- жири - 67 г
- білки – 16,1 г
- вуглеводи - 9,9 г
Умови зберігання: зберігати в темному прохолодному сухому місці при +15-25°С без сторонніх запахів.
Вага: 200 грам
Країна походження фундуку: Грузія
Країна-виробник: Україна