Кількість
|
Вартість
|
||
|
Альгінат Sosa – продукт, отриманий з бурих водоростей, який в поєднанні з глюконолактатом використовуються в процесі сферіфікаціі, яка перетворює рідини в сфери.
Gluconolactat – суміш двох солей (кальцій глюконат і кальцій лактат), яка дозволяє вводити кальцій в середу без додавання будь-яких ароматизаторів.
Властивості альгінату:
• використовується як стабілізатор, емульгатор, загусник;
• має гарну в'язкість;
• здатність до набухання і утримання води (оптимальна тривалість набухання становить близько 20 хвилин);
• відмінна розчинність;
• здатність до гелеутворення;
• термозворотність і кислотостійкість.
Рекомендації по використанню:
Застосовується при базовій і зворотній сферіфікаціях. Змішати з рідиною, яка надасть необхідний смак (пряма сферіфікація), перемішати на водяній бані (зворотна сферіфікація).
Області застосування: будь-який вид рідини з pH ≥4 та змістом води вище 80%.
Використовується при виробництві альгинатної ікри, в желе, соусах, хлібобулочних виробах; в молочних, м'ясних і рибних продуктах.
Застосовується альгінат в сфері дитячого харчування (пюре, муси); в молекулярній кухні; його використовують для освітлення та затемнення напоїв; в топінгах для морозива.
Фахівці рекомендують дотримуватися помірності у використанні альгінату, так як він заважає засвоювати людському організму кальцій, магній, залізо. Допустима доза альгінату на добу становить до 50 мг/кг ваги тіла.
Дозування: 5 грам на 1 кг рідини. Змішувати холодним.
Умови зберігання: зберігати в прохолодному, сухому, темному місці, в щільно-запечатаному пакунку при температурі 5-25ºC.
Термін зберігання: 24 місяці з дати виробництва
Вага: 25 грам
Виробник: Sosa Ingredients, Іспанія