Кількість
|
Вартість
|
||
|
Вибухова карамель - інгредієнт молекулярної кухні, створений шляхом змішування цукру і діоксиду вуглецю.
При зіткненні з рідиною цукор розчиняється, а газ вивільняється, створюючи мікро-вибухи. Таким чином, при попаданні вибухової карамелі в рот, Ви відчуєте не тільки солодкий смак, але також відчуття лопаючих бульбашок на язиці.
Застосування:
Такий приємний і несподіваний ефект зробив цю текстуру популярною при виготовленні дитячих солодощів, десертів, випічки та інших кондитерських виробів. Рекомендується додавати в шоколад, глазур, цукерки або плитки. Вибухову карамель також використовують в якості присипки для фруктових салатів, морозива, щербета, тістечка та інших страв з низьким вмістом води.
Особливості:
1. Важливо пам'ятати, що карамель "вибухає" при контакті з водою та іншими рідинами. Тому для напоїв, бісквітів, вологих кремів і мусів - не підійде, так як вибухне вже в процесі приготування.
2. Для використання в жирних продуктах (шоколад, глазур) вона підходить на всі 100%. Такі текстури не дають вуглекислому газу вийти назовні, тому той самий ефект буде забезпечений. Досить купити трохи вибухової карамелі, додати до плитки шоколаду і насолодитися салютом в роті.
3. Якщо використовувати вибухову карамель як присипку для морозива, салатів або кремів, то це потрібно робити безпосередньо перед подачею. Інакше волога, яка міститься в них "підірве" карамель раніше терміну.
Умови зберігання: зберігати вибухову карамель необхідно в сухому місці тільки в герметично закритих ємностях, оберігаючи від попадання вологи.
Склад: цукор, сироп глюкози, лактози СО2
Вага - 100г
Виробник - Італія
Можливе злежування при зберіганні, тому що карамель не містить домішок.