Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Ваніль - Vanilla planifolia, сімейство орхідні - Orchidaceae.

 

Натуральна ваніль в стручках - здорова альтернатива ваніліну, ванільному цукру та іншим хімічним ароматизаторам. Використовується для приготування десертів і напоїв.

 

До складу спеції входять ефірні масла, анісовий спирт, кислота, альдегід, а також багато дубильних речовин, смол і цукрів.

 

Особливості: палички ванілі зазвичай довжиною від 10 до 20 см, коричневого забарвлення, м'які, еластичні, злегка скручені і маслянисті на дотик. Кращі сорти покриті нальотом білих кристалів ваніліну. Якщо палички світло-забарвлені, тверді і ламкі, розкриті і потріскані - значить, ваніль низької якості. Родина ванілі - Мексика і Центральна Америка.

 

Рекомендації щодо застосування:

Ваніль має тонкий, багатий, п'янкий, солодкий аромат. Але на смак гірка, тому перед вживанням її ретельно розтирають в порошок у фарфоровій ступці разом з цукровою пудрою. Потім цей ванільний цукор вже можна використовувати. Для його приготування на 0,5 кг цукру беруть 1 паличку ванілі. Для посипання кондитерських виробів можна використовувати цукор, з яким в одній банці зберігалася не розмолота ваніль - своїм запахом вона досить швидко просочить весь цукор.

 

У тісто ваніль вводять безпосередньо перед тепловою обробкою, в пудинги, суфле, компоти, варення - відразу після їх приготування, так само, як і в холодні страви. Бісквіти і торти просочують ванільним сиропом вже після приготування.

 

Вживають ваніль в малих кількостях - 1/20 частина палички в розрахунку на порцію або 1/4 частина палички на кілограм продуктів, вкладених в тісто. Незайвим буде пам'ятати, що солодкий запах ванілі оманливий. Варто переборщити - і страва стане гіркою.

 

Використовують ваніль в кондитерському виробництві і при приготуванні солодких страв. Нею ароматизують шоколад, продукти, що містять какао, печива, бісквіти, креми, морозиво. Киселі, компоти, муси також набувають більш вишуканий смак після її додавання. В алкогольній промисловості її додають в лікери.

 

Ваніль не дуже любить інші прянощі та спеції - поєднується з шафраном і корицею.

 

Рецепт Мексиканського шоколаду:

Інгредієнти: 200 мл води, 3 ст. ложки какао, насіння 2-х стручків ванілі, 1 ст. ложка чорного перцю, мед або цукор за смаком.

Приготування: змішайте воду і какао, додайте насіння 2 стручків ванілі і 1 ст. ложка чорного перцю, перемішайте і додайте мед або цукор за смаком. Злегка остудіть та насолоджуйтеся неповторним смаком мексиканського шоколаду.

 

Довжина стручка: 14 см

В упаковці: 2шт стручкової ванілі

Виробник: Індонезія

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Стручки ванілі Vanilla Tahitensis

Очікується
Артикул: 335687
130 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки
Повідомити, коли з'явиться
Увійдіть на сайт щоб
додати товар до списку очікувань
Характеристики
додаткові розділи Інгредієнти кондитера, Ваніль і ванілін
  • Самовивіз з магазину:
    • Харків, пр. Гагаріна, 26-А1
    • Одеса, вул. Катерининська, 81
    • Київ, вул. Антоновича, 157 (ст. Метро Либідська).
    • Львів, вул. Городоцька, 43
    • Миколаїв, пр-т Центральний, 171
    • Вінниця, пр-т Коцюбинського, 48
    • м. Дніпро, вул. Володимира Мономаха, 19
  • У відділенні Нової Пошти
  • У відділені Укрпошти

Більше інформації про доставку

  • Готівкою
  • Готівкою при отриманні (Відправка замовлень від 500 грн.)
  • На карту Приватбанку
Вгору