Кількість
|
Вартість
|
||
|
Зверніть увагу! Стручки ванілі підсохли, але не втратили свої властивості і придатні до вживання!
Натуральна ваніль в стручках – здорова альтернатива ваніліну, ванільному цукру та іншим хімічним ароматизаторам. Використовується для приготування десертів і напоїв.
Палички ванілі довжиною від 14 до 16см, коричневого забарвлення, м'які, еластичні, злегка скручені і маслянисті на дотик.
Рекомендації щодо застосування:
Ваніль має тонкий, багатий, п'янкий, солодкий аромат. Але на смак гірка, тому перед вживанням її ретельно розтирають в порошок у фарфоровій ступці разом з цукровою пудрою. Потім цей ванільний цукор вже можна використовувати. Для його приготування на 0,5 кг цукру беруть 1 паличку ванілі. Для обсипання кондитерських виробів можна використовувати цукор, з яким в одній банці зберігалася не розмолота ваніль – своїм запахом вона досить швидко оживляти весь цукор.
У тісто ваніль вводять безпосередньо перед тепловою обробкою, в пудинги, суфле, компоти, варення – відразу після їх приготування, так само, як і в холодні страви. Бісквіти і торти просочують ванільним сиропом вже після приготування.
Вживають ваніль в малих кількостях – 1/20 частина палички в розрахунку на порцію або 1/4 частина палички на кілограм продуктів, вкладених в тісто. Незайвим буде пам'ятати, що солодкий запах ванілі оманливий. Варто переборщити – і страва стане гіркою.
Використовують ваніль в кондитерському виробництві і при приготуванні солодких страв. Нею ароматизують шоколад, продукти, що містять какао, печиво, бісквіти, креми, морозиво. Киселі, компоти, муси також набувають більш вишуканий смак після її додавання. В алкогольній промисловості її додають в лікери.
Ваніль не дуже любить інші прянощі і спеції – поєднується з шафраном і корицею.
Дозування: 1 стручок ванілі на кг.
Склад: стручки ванілі класу "А".
Умови зберігання: зберігати в прохолодному сухому місці, подалі від джерел тепла при температурі не більше 20°С і відносній вологості 75%.
В упаковці: 2шт
Мінімальна вага двох стручків: 6г
Виробник: Австралія