Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ксантанова камедь Food Colours - природна харчова добавка, що відноситься до групи стабілізаторів.
Ксантан не змінює колір, смак чи запах продуктів.
Ксантанова камедь широко використовується:
У харчовій промисловості - як загусник, формоутворювач, гелеутворювач і стабілізатор.
• для виготовлення мастики;
• для виготовлення джемів, желе, кремів, різноманітних начинок для випічки, соусів і майонезів, молочних продуктів (сирів, йогуртів, десертів);
• для утримання вологи в готовому продукті при виробництві фаршів, ковбасних виробів, м'ясних консервів;
• при виробництві морозива як стабілізатор.
Важливу роль ксантан грає в безглютеновій випічці, так як виконує деякі функції клейковини - загущає тісто та утримує бульбашки повітря, щоб хлібобулочні вироби були легшими і пористими.
Так само в майонезах, соусах і салатних заправках ксантанова камедь сприяє запобіганню відділення масла, стабілізуючи емульсію.
Рекомендовані дозування:
• наповнювачі - 0,2-0,5%;
• напої - 0,05-0,2%;
• сметана, сир, плавлений сир, йогурт - 0,05-0,3%;
• майонез - 0,2-0,5%;
• сухі суміші, заправки, соуси - 0,1-0,2%;
• заморожені продукти, підливи - 0,1-0,3%;
• хлібобулочні вироби - 0,05-0,25%;
• сиропи - 0,2-0,4%.
Ксантанова камедь добре розчинна у холодній і гарячій воді. Завдяки цій властивості досягається значна функціональна перевага перед іншими загущувачами.
Дієтичні властивості щодо зниження засвоюваності жирних кислот і холестерину схожі з гуаровою камеддю.
Ксантанову камедь, також, широко використовують в косметології і фармацевтиці.
Вага – 25 грам
Виробник – Польща