Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кориця - найпопулярніша класична пряність, яка являє собою висушену кору коричного дерева. У неї ніжний, солодкий, приємний аромат і теплий, м'який смак.
Корисні властивості:
До складу кориці входить велика кількість макро і мікроелементів (кальцій, калій, натрій, магній, залізо, селен, цинк, мідь), вітаміни, жири, білки, вуглеводи, харчові волокна.
Мелена кориця покращує травлення, нормалізує роботу кишечника і підвищує апетит. Здатна нормалізувати рівень цукру в крові.
Аромат кориці активізує роботу головного мозку і такі функції, як увага і зорова пам'ять. Вміщені в кориці дієтичні волокна і кальцій сприяють запобіганню розвитку раку товстої кишки.
Не рекомендується пряність при індивідуальній непереносимості; при вагітності і годуючим мамам.
Застосовується в приготуванні бісквітів, кексів, пудингів, запіканок, шоколаду та інших кондитерських і хлібобулочних виробів. Пряність додають в солодкі каші, варення, джеми, в овочеві та фруктові салати, в страви з птиці, свинини і баранини. Кориця надає неповторний аромат каві та алкогольним напоям.
Способи застосування:
Норми закладки кориці сильно коливаються. Особливо вони високі в східній, індійській і китайській кухні, в середньому - від 0,5 до 1 ч.л. на 1кг рису, сиру, м'яса, тіста або на 1л рідини.
Закладають її за 7-10 хвилин до готовності гарячої страви і безпосередньо перед подачею на стіл.
А також використовувати згідно кулінарних рецептів.
Умови зберігання: зберігати корицю в темному сухому прохолодному місці в щільно закритій скляній тарі.
Термін придатності - 24 місяці
Вага - 15 грам
Виробник - Україна