Кількість
|
Вартість
|
||
|
Глюконолактат (кальцик) Sosa – суміш лактату кальцію і глюконату кальцію у вигляді дрібного білого кристалічного порошку (іноді з кремовим відтінком) без запаху і смаку.
Порошок розчинний у воді з гідролізом, утворюючи кислі розчини, слабо розчинний в спирті, не розчиняється у ефірі та хлороформі.
Є нешкідливою і безпечною харчовою добавкою.
Користь даної харчової добавки полягає в здатності активізувати роботу антиоксидантів. Основна мета використання – це синергист антиоксидантів та регулювання кислотності.
Властивості глюконолактату:
- осаджує білок;
- регулює рівень кислотності певних продуктів;
- виступає в якості згущувача;
- стабілізує консистенцію копчених та сирокопчених м'ясних виробів;
- в поєднанні з натрієм застосовується як розпушувач;
- може замінити звичайні дріжджі за рахунок повільного газоутворення;
- покращує колір виробу і скорочує час термообробки.
Широко використовується у виробництві сиру, м'ясних продуктів (рулети, сосиски, ковбаси), тофу; в дитячому харчуванні, молочних продуктах, продуктах з риби, у виробництві замороженого тіста.
Застосовується для виготовлення білкових кремів, десертів, варення, джемів, печива, фруктових соків, хлібобулочних виробів та піци.
Спосіб використання:
Розтопіть порошок в невеликій кількості рідини кімнатної температури і дайте настоятися протягом декількох хвилин, після чого додайте в вихідну суміш. Речовина, зазвичай, додається в кінці змішування всіх інгредієнтів.
Зверніть увагу, спочатку кальцик має солодкуватий присмак, але з часом набуває легкої кислинки.
Дозування: 20 грам на 1 кг продукту.
Умови зберігання: зберігати в щільно-запечатаному пакунку, в прохолодному сухому приміщенні при температурі 5-25°С, уникаючи впливу сонячних променів.
Термін зберігання: 24 місяці з дати виготовлення
Вага: 25 грам
Виробник: Sosa Ingredients, Іспанія