Кількість
|
Вартість
|
||
|
Декстроза (моногідрат глюкоза) - форма глюкози у вигляді порошку, має солодкий смак і нейтральний запах, розчиняється у воді. Декстрозу також називають кукурудзяний цукор, виноградний цукор, глюкоза кристалізована, пшеничний цукор, рисовий або цукровий сироп.
Області використання декстрози великі. Ця речовина застосовується при виробництві продуктів харчування, кондитерських виробів, алкогольних та безалкогольних напоїв, спеціалізованого харчування (спортивне, лікувальне харчування), деяких видів медикаментів і розчинів для внутрішньовенного введення (наприклад, при отруєнні).
Використовується при виготовленні морозива, заморожених десертів, кондитерських і хлібобулочних виробів (торти, бісквіти, цукерки, печиво, праліне, вафлі, хліб). Також декстроза використовується, як консервант.
Декстроза має коефіцієнт солодкості - 30 (звичайний цукор - 100).
Особливості застосування:
- при додаванні декстрози смак і колір вироба стає більш насиченими, крім того, довше зберігається м'якість;
- декстроза робить смак готових виробів і напоїв більш тонким, посилюючи їх аромат, при цьому не змінюючи і не перебиваючи його;
- для приготування айсинга для збільшення гнучкості;
- для зниження калорійності і рівня цукру в десерті, але важливо знати, що замінити повністю цукор на декстрозу не можна, так як, наприклад, у випадку з морозивом, воно буде занадто швидко танути, і смак десерту буде не таким приємним, як з невеликим додаванням сахарози;
- для отримання гладкого стабільного крему;
- для створення ідеально гладкої структури готового виробу;
- для приготування морозива: декстроза має властивість знижувати температуру замерзання, за рахунок чого його структура стає більш приємною.
Умови зберігання: зберігати в сухому прохолодному місці.
Вага: 200 грам
Виробник: Італія